Betaalbare romantiek

betaalbare romantiek

Betaalbare romantiek, bestaat zo iets? En hebben we daar wat aan?

Het bloemenstalletje bij het station, staat er al jaren. Het heeft vele verbouwingen en veranderingen overleefd en is onverstoorbaar door gegaan met haar core- business: bloemen verkopen.
Hoe kan het dan dat me nu pas het bord opvalt dat er boven hangt: Betaalbare romantiek.

Betaalbare romantiek ?

Is romantiek niet onbetaalbaar, want niet in geld uit te drukken?  Het is maar een vraag.
Is betaalbare romantiek niet heel Hollands ? Zoiets van “wat-mot-dan-wel-niet-kostuh..”
Romantiek dat is toch de sterretjes in de ogen van je geliefde, terwijl je op een bankje in de maneschijn zit. Of onder een lantaarnpaal, als je zeker wil zijn van wat licht.
Met je geliefde hand in hand over het strand lopen, een hart in het zand tekenen en dan zien hoe de zee je uiting van eeuwige liefde langzaam wegspoelt?? Dat is romantiek, toch? En laten we eerlijk zijn, die is helemaal gratis. Dat zou je zeer zeker betaalbaar kunnen noemen, als we eerlijk zijn.

Het kan natuurlijk ook wat kosten.

Natuurlijk, als je in de fase bent van indruk willen maken op elkaar, dan neem je misschien geen genoegen met een bankje ergens op straat. Dan ga je voor oesters en champagne in Yab Yum, waarna je een met roodvelours beklede slaapkamer huurt, met een twee persoons bubbelbad in het midden.

Het blijkt maar weer: romantiek kent vele vormen en vele prijzen….


Die bloemenman bij het station is zo dom nog niet. Hij weet dat bezoeken aan Yab Yum vrij snel voorbij zijn, net zoals het samen kijken naar de sterren en de maan. Het gewone alledaagse leven neemt weer over. Er komt een huis, een hypotheek, kind een, kind twee. Je hebt slaapgebrek en tijdsgebrek. En als je eerlijk ben – hoewel je het nooit zal toegeven – er moet behoorlijk op de centjes gelet worden.
Een oud spreekwoord zegt: als armoe de deur binnen komt, vliegt liefde het raam uit….

En daar doet de bloemenman iets tegen. Hij zorgt ervoor dat je met een betaalbaar bosje rode rozen, de romantiek weer kan thuisbrengen. Slimme bloemenman.

lees ook eens : de mottige ne de mollige lees ook Johan Derksen hoeft helemaal geen sorry te zeggen

like Like
Love
1
8 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik vind juist de kleine romantische dingetjes die niks kosten zo mooi. Een kopje thee als je ziek op bed ligt een lief briefje op je kussen als je wakker word etc.

  Beantwoorden
 2. Sherana | Reisenergie.nl
  Sherana | Reisenergie.nl zegt:

  Romantiek zit voor mij in de kleine dingetjes. Een bosje bloemen is natuurlijk altijd leuk om te krijgen maar ik ook heel blij als m’n verloofde mijn favoriete chocolareep meeneemt van de supermarkt. Andersom verras ik hem dan bijvoorbeeld weer met zijn lievelingskostje. Liefde en romantiek gaat bij ons vooral door de maag, haha!

  Beantwoorden
 3. Joany
  Joany zegt:

  Wat leuk geschreven! Ondanks het feit dat ik heel veel romantische boeken lees heb ik zelf helaas geen romantisch bot in mijn lijf. Ik vind het al romantisch als mijn partner een keer zegt: “Blijf maar zitten lieverd, ik doe vanavond de afwas wel alleen.”

  Beantwoorden
 4. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Tja, dan zal ik ze toch zelf moeten kopen, want de man die heb ik niet. Niks mis mee hoor en bloemen staan daaron gewoon gezellig in huis.

  Beantwoorden
 5. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Romantiek hoeft helemaal niet veel geld te kosten! Wat ik bijvoorbeeld ook heerlijk vind; als ik thuiskom en mijn vriend al lekker de kaarsjes aan heeft gestoken. Eenmalige kosten en heel lang plezier van!

  Beantwoorden
 6. rachel
  rachel zegt:

  romantiek is niet te koop vind ik, net als vriendschap maar het is altijd wel leuk om even het extra te benadrukken met een bloemetje inderdaad

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)