Johan Derksen hoeft helemaal geen sorry te zeggen

johan derksen

Iedereen valt over een uitgesproken racistische grap van Johan Derksen.

Nu maakt Johan altijd foute grappen: over huidskleur, over vrouwen, over transgenders, de lijst is eindeloos.
Bijna altijd krijgt hij daar kritiek op. Nu was de kritiek wat heftiger.

Daarmee bezorgden men Johan Derksen een fijne dag, want nu kreeg hij de gelegenheid om ook nog eens heel hard te zeggen, dat hij lekker geen sorry ging zeggen. De flinkerd weet wel hoe hij de aandacht vast kan houden.

Johan Derksen…

Johan Derksen hoeft van mij helemaal geen sorry te zeggen. Hij meent daar toch niks van, dus wat hebben we aan zo’n excuus? Juist: helemaal niks.

De beste man doet mij altijd denken aan de tijd dat ik voor de klas stond en – met veel plezier – mentor was van een brugklas. Pubers maken elkaar het leven vaak zuur en dan probeer je ze als mentor iets te leren over hoe mensen met elkaar omgaan.

Wanneer kind A zich aangesproken voelde door kind B en ik ze bij elkaar riep om dat uit te spreken, was het verweer van kind B steevast: “maar het was een grapje!”
Dan zette ik mijn bril recht en zei: ”hoe zat het ook al weer? Het is pas een grapje als iedereen het een grapje vindt. En, kind A, vind jij het een grapje? Die piepte, brieste, brulde (al naar gelang zijn aard) NEE!

Normaal gesproken was dat voldoende, maar zo een keer in de vijf jaar, zat er een kind tussen dat in zo’n geval zei: ”maar ik vind het wel leuk” Ik had altijd veel medelijden met de moeders van dat soort kinderen. Het lijkt mij geen lolletje om een kind zonder inlevingsvermogen op te moeten voeden.

Je begrijpt nu dat volgens mij Johan Derksen tot die zeldzame kinderen zonder inlevingsvermogen behoort.
Daarom vind ik een sorry van zijn kant, volkomen overbodig. Hij snapt het toch niet!

maar wij snappen het wel

Wij snappen het wel en daar kunnen wij naar handelen. Hoe? Nou de spelers van Oranje geven het goede voorbeeld: zij willen niet meer met hem praten. Wij kunnen ervoor kiezen niet meer naar hem te luisteren. Zie je hem op tv? Pak de afstandsbediening. Je kan kiezen uit tientallen zenders, waar zijn hoofd niet op te zien is.
Geef hem geen aandacht. Snapt hij ook niet, maar dan zijn wij wel van zijn grappen verlost.

Wedden dat hij binnen de kortste keren nergens meer wordt uitgenodigd!
lees ook Achter het kommaatje

like Like
10 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik irriteer me altijd aan dat programma lol maar ik vind niet zo zeer dat hij wat verkeerds heeft gedaan. Wat akwasi allemaal zei vond ik echt nergens op slaan en werd daar heel boos van

  Beantwoorden
 2. Manon/Hey Frits
  Manon/Hey Frits zegt:

  Zo typisch iets wat BN’ers moeten doen: excuses maken terwijl ze er niks van menen. Vermoeiend, voor hun en voor ons.

  Beantwoorden
 3. Manon
  Manon zegt:

  Weet je wat het is, veel mensen kijken NOOIT het programma. En krijgen alleen maar mee wat er in het nieuws staat en waar mensen over vallen. Ik vond het een slechte grap, het sloeg nergens op. Maar de bak ellende die over hem heen is gestort, zelfs door Wilfred, was absurd. Allemaal door mensen die de beste man nooit langer dan 5 minuten hebben gezien.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)