de eenzame appel

appel

En daar ligt hij dan: een mooie, glanzende appel. Eenzaam op een stenen bankje.
In de grauwe omgeving valt hij op: hij is vrijwel de enige kleur in de omgeving.

Wat doet die appel daar.

Ik kijk ernaar en vraag me af: wat doet die appel daar? Wie is hem vergeten?
Of is hij express achtergelaten? Door een schoolkind bijvoorbeeld.
Een kind dat van zijn moeder een appeltje mee krijgt voor in de pauze, maar helemaal niet van plan is om dat appeltje ook daadwerkelijk op te eten. Ben je gek, die koopt veel liever een Mars in de pauze. En om te voorkomen dat die appel bruin en schimmelig wordt in zijn tas, of dat zijn moeder merkt dat hij hem niet opeet, legt hij hem niet op straat ( hij is netjes opgevoed) maar op het bankje.

Is het misschien goed bedoeld?

Het kan natuurlijk ook dat iemand die hier in een van de vele kantoren werkt, doelbewust er een extra heeft gekocht bij de AH even verderop. Ze heeft  – voor haar lunch – een pak sandwiches gekocht, een smoothie en twee appels. Een eet ze zelf op en de ander legt ze elke dag op dit bankje. Voor een zwerver, denkt ze dan.
Over het algemeen willen zwervers geen fruit, ze houden niet zo van gezond, maar dat weet ze niet.

Hoe zou het voor die appel zijn?

Die appel ligt daar eenzaam te glanzen en ik kan nu wel een aantal reden verzinnen waarom hij er ligt, maar de hamvraag is natuurlijk: hoe voelt hij zich daarbij?
Ja, ik bedoel maar: Je zal daar maar in je uppie op die stenen bank liggen… Iedereen kijkt naar je. Dat vindt niemand leuk, ook een appeltje niet.
Zou hij niet stiekem heel jaloers zijn op die banaan die net langs komt?
Die banaan waar gewoon smakelijk in gehapt wordt?
Ik ben bang van wel…

like Like
Love
1
10 antwoorden
 1. Wanda
  Wanda zegt:

  Leuk bedacht! Ik zou zo’n appel gewoon voor kennisgeving aannemen en er totaal verder niet bij stilstaan, dus dit vind ik wel een leuke insteek!

  Beantwoorden
 2. Georgina Lifestyle
  Georgina Lifestyle zegt:

  Leuk artikel. Ik denk dat iemand het of een leuk gezicht vond of dat het daar lag om opgegeten te worden of gewoon te lui om in de prullenbak te gooien.

  Beantwoorden
 3. lodi
  lodi zegt:

  Ik kan deze verwonderingen ook hebben. als ik iets zie wanneer ik wandel. Hoe komt dat er en waarom ligt het er. Een vraag die waarschijnlijk nooit opgelost kan worden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)