fbpx
Vrouw en geluk

Over angsten gesproken

angsten
Felice
Geschreven door Felice

Je hebt grote angsten en kleine angsten. Laten we het eens over de kleine angsten hebben.

Wanneer mensen serieus last hebben van een angst: de angst om naar buiten te gaan, de angst om ziek te worden, of gewoon zomaar angst hebben, dan wordt het leven ingewikkeld.
Of moet ik zeggen behoorlijk beperkt. Het gezonde verstand is uitgeschakeld en angst regeert.
En die angst is een smerige despoot.

Maar het hoeft niet altijd zo dramatisch te zijn. Er zijn ook tal van kleine angsten, waar prima mee te leven is en die soms zelfs een soort van aandoenlijk zijn.

Voorbeelden van kleine angsten

Poppen

Ik heb eens een oudere dame gekend, die echt bang was van poppen zonder ogen. Ze kon niet uitleggen waarom, maar ze had het. Grappig genoeg, snapte ik haar heel goed. Vroeger had je poppen met slaapogen: die vielen dicht als je de pop neerlegde. Een wonder van techniek! Helaas zaten die ogen nogal los in het poppenhoofd. Je drukte ze er zo uit…weg waren de oogjes van de pop. Inderdaad: een luguber gezicht.

Vogels

Angst voor vogels kan grote vormen aannemen, maar dat hoeft niet. Ik ken een meisje dat helemaal niks tegen vogels heeft, behalve…als ze om haar hoofd gaan fladderen. Het San Marco plein oversteken, is wel lastig voor haar. Maar goed, hoe vaak ben je in Venetië?

De angst voor de verkeerde trein.

Als manlief en ik niet samen op pad gaan, reis ik met de trein. Niet uit principe: ik mag niet autorijden. Ondanks het feit dat ik al langer dan ik hier ga vertellen met de trein reis, ben ik nog altijd bang om in de verkeerde trein te stappen. Nee, het is niet zo erg dat als ik hier op het dorpsstationnetje waar je maar 2 kanten uit kan, drie keer controleer of ik in de goede trein stap. Maar als ik op een station ben waar ik niet al minstens 10 keer ben geweest, blijf ik controleren of ik op het juiste perron sta. Onderweg in de trein, haal ik 3 x de route tevoorschijn en repeteer: overstappen in ….naar perron…., dan overstappen in ….

Gekke dingen, die kleine angsten

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

8 reacties

Geef een reactie