10 tips voor een heel naar leven.

saai leven

Op een dag word je wakker en je denkt: wat heb ik een saai leven!

Stel: je leven kabbelt genoeglijk voorbij, alles gaat lekker. Je werk gaat goed, je relatie gaat prima, je woont leuk , je hebt leuke vrienden… Geen hoogtepunten en geen dieptepunten. Gewoon, Gewoon, Gewoon…Op een dag denk je:  Neeeeee! Wat heb ik een saai leven. Ik maak niks mee, ik heb nooit eens iets te klagen. Feitelijk heb ik nooit iets om over te praten. HELP, hier moet ik iets aan doen. Heb jij dat nou ook??
Dan is dit artikel voor jou!

Wanneer je deze 10 tips tegen een sai leven in de praktijk brengt, heb je in minder dan geen tijd een heel naar leven. Een uitgesproken rot leven. Daar kun je dan naar hartenlust over klagen. Volg deze tips en je hebt gegarandeerd geen saai leven meer!

Zo voor kom je een heel saai leven, let op!

1  Wat er ook gebeurt: het is nooit jouw schuld

Saaie mensen accepteren dat ze fouten maken. Hou daar gewoon mee op. Bijvoorbeeld: rook je? Dan komt dat omdat ze in sigaretten bewust spul stoppen die de sigaret verslavend maakt.
Snack je je suf? Dat komt door alle stress die je ervaart. Heb je ruzie met de buurvrouw? Dan komt dat omdat ZIJ het belachelijke idee heeft dat jullie allebei aan de schutting moeten betalen, kom nou: ZIJ wou een schutting. Weg saai leven met saaie “de waarheid ligt in het midden”

2  Ontken realiteit

Het leven nemen zoals het nu eenmaal is, zorgt voor een heel saai leven, heb je dat wel door? Negeer alle adviezen over gezond leven en leidt een consequent zittend leven (echt minder moeilijk dan je denkt). Je zal binnen een jaar het nodige ongemak ervaren. En dat geeft een hoop stof tot klagen Je kan – wanneer je toch liever gezond blijft -ook al je belasting aanslagen ongeopend weggooien. Als de belastingdienst op de stoep staat om de penningen te innen, heb je beslist geen last van saaiheid. Als je echt werk wilt maken van een naar leven, gooi dan gewoon alle rekeningen in de prullenbak.

3 Hou onmiddellijk op je te verwonderen

Een zonsondergang is een zonsondergang, komt elke dag voor, een stralende zon is een stralende zon, een fluitende vogel, is een fluitende vogel, laat je door niets in de natuur meer verbazen en verrassen. Je zal merken dat binnen zeer korte tijd, mensen je ook niets meer doen. Mensen zullen je derhalve mijden…kijk: weer iets om over te praten !

4 Denk veel en diepgaand aan wat er mis kan gaan.

Dit is een hele makkelijke, het is vooral een kwestie van doordenken. Je bedenkt bijvoorbeeld dat je hele huis in de fik kan vliegen, dan bedenk je wat je dan allemaal moet missen aan herinneringen, dan bedenk je dat je natuurlijk onderverzekerd bent, dan kan je bedenken dat je bij niemand in huis kan tijdens het opknappen van je huis…Ellende bedenken, is een probaatmiddel om saaiheid in je leven te verslaan!

5 Vertrouw geen mens (geen dier ook niet trouwens)

Dan bedoel ik ook niemand, het is misschien even wennen maar al snel zul je doorhebben dat iedereen een bijbedoeling heeft: iedereen wil iets van je. Dat is dan nog het minst erge. Het gros van de mensen is er bewust op uit je van je geld en je goede humeur te beroven. Deel dit inzicht zo veel als je kunt met anderen

6 Jij bent het meest interessante gespreksonderwerp ter wereld

Vanaf nu praat je alleen nog maar over jezelf, vermijd het vragen hoe het met andere mensen gaat, onderbreek elk verhaal van een ander met: ”Oooo, ja! Dat heb ik ook!” Tip: als je ziet dat iemand anders ademhaalt om ook wat te zeggen, net even harder en sneller gaan praten.

7 Plagieer gerust emoties

Het kan natuurlijk gebeuren dat je iemand tegenkomt, die een nog beroerder leven heeft dan jij. In eerste instantie, zou je natuurlijk denken: daar kun je even goed beroerd van worden, maar dat moet je nu net niet doen! Gewoon goed luisteren en in een ander gesprek de problemen die je hebt aangehoord, als de jouwe brengen. (zo word jij weer het meest interessante gespreksonderwerp) Vind je het niet aardig klinken? In de strijd tegen een saai leven, is alles geoorloofd!

8 Vergroot non-stop je hoeveelheid problemen

Dat is in het begin even wennen, maar al snel zul je zien hoe makkelijk het is, het is eigenlijk het vervolg op tip 2: negeer de werkelijkheid. Ik geef een voorbeeld: je hebt geen cent te makken. Maar je bent uitgeput, even eruit zal je een wereld van goed doen.

Dus boek je een zonnige cruise van drie weken voor een duizelingwekkend bedrag. Dan heb je een enorm financieel probleem. Dat is een. En twee: wedden dat de cruise verschrikkelijk was? Het eten niet te eten, je hut boven de machinekamer.  De andere passagiers waren  onuitstaanbare vreselijk arrogante mensen. Dat soort dingen.
Ja? Hebben we door hoe het werkt??

9 Haal jezelf omlaag

Vertel iedereen die het horen wil dat niemand van je houdt, niemand van je kan houden, niemand ooit van je gehouden heeft. Dat heeft twee voordelen: je gaat het beslist zelf ook geloven en mensen beginnen je knap vervelend te vinden…Voila: een heel naar leven.

10 Haal anderen nog meer omlaag

Niemand, nee niemand kan ook maar iets goed doen. Hier kun je echt hoogtepunten bereiken als je punt 1 en 2 goed hebt bestudeerd.

PS het spreekt vanzelf dat je dit programma op eigen risico uitvoert!

met dank aan sochicken

Het gaat erom hoe je er mee omgaat

like Like
Ha HaLike
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)