De hebberige hamsteraar: een boos blog

hamsteren

Hamsteren en waarom het gewoon heel  hebberig en heel dom is.

Heel Holland hamstert, nou ja, als we eerlijk zijn: heel Europa hamstert. Ik ben een groot voorstandster van de EU, maar nu is het even makkelijker me tot Nederland te beperken.
We wonen er tenslotte. En kennelijk wonen we er met een stel hebberige hebberds.

het is toch beschamend?

Ik vind het beschamend: de manier waarop mensen als een gek inkopen aan het doen zijn en – en dat  is nog erger – dat blijven doen. Ondanks alle waarschuwingen en spotfilmpjes op Facebook blijven ze de kofferbakken van hun auto’s volladen.

Denken al die hamsteraars nu werkelijk dat, alle voorraad in de winkels opraakt en dat er dan helemaal niks meer bij komt? Get real, niet alles komt van AliExpress !
En stel dat je er echt van overtuigd bent, dat strakjes de koek  echt op is, rechtvaardigt dat hamsteren?
Weet je wel wat je zegt als je voor een weeshuis gaat inslaan, terwijl je thuis toch echt maar met z’n vieren bent?? Dan zeg je in feite: “hahaha, ik heb het lekker wel en jij niet…” Heel aardig hoor. Heel sociaal, maar niet heus.

onaardig over hamsteren

Als jullie vinden dat ik wel een beetje onaardig doe over die hamsteraars, sorry maar kijk eens naar wat ze hamsteren. Wc papier !!! Dat kan je toch niet eten?? Cola!!! Sinds wanneer is dat een eerste levensbehoefte ?? Aardappels: eten we die nog in Nederland? Vast niet. Want mensen die wel aardappels eten, kopen er geen kilo’s van. Die weten dat piepers gaan uitlopen. Wil je aardappelen hamsteren moet je over een koele donkere kelder beschikken….

sneu…..

Los van de hebberigheid en de domheid van de hamsteraars, vind ik het ook nogal sneu.
Die mensen denken: “Straks moet ik 14 dagen in quarantaine en wie doet er dan boodschappen voor me …..Niemand !”

En dat wil je voor zijn, natuurlijk.

like Like
Sad
2
9 antwoorden
 1. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik hamster zelf niet en sta constant voor lege schappen. Heel frustrerend. Vorige week kreeg ik met geen mogelijkheid boter, melk of eieren. Best balen zeg maar. Toch begrijp ik veel van die mensen wel. Ze zijn bang, ze zien het al voor zich dat wij in navolging van andere landen niet meer naar buiten mogen. En wie ben ik nou om ze dan voor dom te bestempelen. Ze beseffen veelal niet dat het verregaande gevolgen heeft voor de maatschappij. Ik was bij de Etos vorige week en een oude mevrouw kon nergens aan de paracetamol komen. Dat was echt sneu.

  Beantwoorden
 2. Joany
  Joany zegt:

  Je hebt helemaal gelijk! Schandalig is het. Met hamsteren haal je brood uit de monden van kinderen, ouderen en minder bedeelden. Belachelijk! Hopelijk worden hier toch binnenkort maatregelen tegen getroffen door supermarkten of de overheid, want dit loopt de spuigaten uit. Hier is zelfs de plaatselijke action leeggeplunderd. Niet de voedsel- of verzorgingsafdeling… neeee; de speelgoed- en knutselschappen zijn helemaal leeg getrokken door ouders die niet goed weten hoe ze hun kids de komende weken moeten vermaken. Maakt me zo kwaad.

  Beantwoorden
 3. Georgina Lifestyle
  Georgina Lifestyle zegt:

  Ik snap je blog helemaal! Ik sluit mij er helemaal bij aan. Je haalt de woorden uit mijn mond. Ik ging zaterdagochtend – net als iedere zaterdagochtend om 8.00u – naar de supermarkt en er stonden heeeeel veel mensen! Dat heb ik nog nooit meegemaakt op een zaterdagochtend (voor mij is het normaal, want ik doe dat altijd). En hamsteren maar! Ikke ikke ikke.

  Beantwoorden
 4. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Het is inderdaad te belachelijk voor woorden. Meerdere malen is er aangegeven dat er echt genoeg is voor iedereen en nog wordt er niet geluisterd.

  Beantwoorden
 5. Wanda
  Wanda zegt:

  Totaal onbegrijpelijk dat mensen zo ver gaan, ik vind het ook een stuk egoïsme, maar blijkbaar kunnen we dat soort gedrag helaas niet voorkomen. Ik heb alleen boodschappen voor de hele week meegenomen in plaats van drie keer in week naar de winkel te gaan, op die manier mijd je toch het risico.

  Beantwoorden
 6. Anke (Fanke.nl)
  Anke (Fanke.nl) zegt:

  Gek hè, wat zo’n virus met de mensheid kan doen. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die goede initiatieven opzetten, zodat iedereen nog te eten heeft. Verschillende restaurants geven bijvoorbeeld voedseloverschotten weg!

  Beantwoorden
 7. Henk
  Henk zegt:

  Ach ja, die hele Coronacrisis levert ons bloggers wel meer dan voldoende schrijfstof op. Leuk om al die verschillende coronablogs te lezen.

  Beantwoorden
 8. Henk
  Henk zegt:

  Ach ja, die hele Coronacrisis levert ons bloggers wel meer dan voldoende schrijfstift op. Leuk om al die verschillende coronablogs te lezen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)