Druk, druk, druk

druk, druk

oke ik weet dat je het druk, druk,druk hebt, maar neem even de tijd daar met me over te praten

Iedereen heeft het druk. Heb jij het niet druk? Nee? Dan doe je iets niet goed.
Dan neem je de dingen te makkelijk, dan laat je de boel  de boel, zie je niet wat je moet doen.. Dan verwaarloos je je vrienden…

Of wacht even…menig vriend wordt verwaarloosd met het excuus: “zou dolgraag even aanwippen, maar ja, weet je: druk, druk ….”

Tja, het hoge woord moet er toch maar uit. Is het stiekem niet zo dat wij het druk, druk druk hebben omdat het zo’n geweldig mooi excuus is om dingen niet te hoeven doen? Dingen die we niet zo leuk vinden dan he…Nu we toch bezig zijn met eerlijk zijn, gaan we ook tot het gaatje.
Schuiven we zaken waar we geen geen zin in hebben voor ons uit met de smoes ( zelfs voor onszelf ) ik zou wel willen maar ik heb het zo druk…
Lieve lezer, ik denk het wel.

Druk als excuus

Is het jullie nooit op gevallen dat wanneer iemand ergens in een conversatie opmerkt: “Ik zou wel mee willen helpen hoor, maar ja, weet druk, druk, druk” dat dan nooit iemand zegt: “Vertel eens waar heb jij het zo druk mee?” Let hier even goed op lieve lezer, de klemtoon moet niet op JIJ gelegd worden. Dus niet waar heb JIJ het zoo druk mee?

Dan zou het klinken alsof je twijfelt aan de capaciteiten van de persoon in kwestie. Zo van: jij kan toch echt niks, waar kan jij dan zo druk mee bezig zijn. Dat is hier niet de bedoeling. Het gaat hier om een beleefd gestelde vraag naar al die activiteiten van de persoon in kwestie.

Zeg nou zelf. Dat hoor je toch nooit? Laat staan dat mensen een stap verder gaan en zeggen: “Wanneer je het zo druk hebt, dat je niet eens meer de dingen kan doen die je leuk vindt, zou ik mijn prioriteiten eens wat scherper gaan stellen” Het idee, dat iemand dat zou zeggen. Alhoewel, stiekem lijkt het me wel heel leuk. (zolang ze het niet tegen mij zeggen natuurlijk)

Nee druk bezig zijn, daar praten we niet over. Dat is taboe. Is dat heel erg vervelend? Ik denk het niet, want volgens mij weten we allemaal best wel wat iemand bedoelt als hij/zij roept: Ik zou wel willen,maaaarrrrr

like Like
9 antwoorden
 1. Sherry
  Sherry zegt:

  Ik ben eerlijk gezegd heel druk met privé dingen regelen, afspraken, fysio enz. Dat hoort er helaas allemaal bij. Op sommige momenten ben ik minder druk.

  Beantwoorden
 2. KoolFamily
  KoolFamily zegt:

  Ik heb een bedrijf en een gezin van twee kinderen te runnen, dus dat is effectief wel druk. Maar je hebt absoluut gelijk dat dit een statussymbool is én een kwestie van prioriteiten kennen. En dat laatste zie je vaak bij tegenslagen in het leven, bijvoorbeeld als iemand in de familie erg ziek is, dan kan iedereen elke avond op bezoek komen.

  Beantwoorden
 3. Wanda
  Wanda zegt:

  Zo’n 10 maanden van het jaar ben ik het volledig met je eens, maar december en januari zijn bij mij op het werk de drukste tijd van het jaar en werk ik regelmatig over waardoor ik echt blij ben als ik in het weekend niet ook nog van alles moet of overal naar toe moet, dus ja, nu gebruik ik wel het woord druk, maar verder is het inderdaad alleen maar een populair woord.

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik denk ook dat druk zijn een statussymbool is geworden. Het staat volgens mij ook voor interessant zijn en een boeiend leven hebben. Niet druk zijn staat tegenwoordig voor suf en saai zijn.

  Ik ben suf en saai : )

  Beantwoorden
 5. Mirjam Hart
  Mirjam Hart zegt:

  Oeps. Ik heb ook de neiging om te roepen dat ik het druk heb. Een eigen onderneming, 3 kids… Maar ik heb wel tijd om uren te scrollen door social media, dus stiekem heb ik heus wel tijd. Het gaat er natuurlijk om of je ergens tijd voor wil maken…

  Beantwoorden
 6. rachel
  rachel zegt:

  nou ja wij en vooral mijn man zijn wel druk en moeten ook de leuke dingen in plannen en smoesjes doen wij niet aan want nee is nee of wij hebben geen zin zeggen wij dan en niet ik heb het druk

  Beantwoorden
 7. lodi
  lodi zegt:

  Precies en hoe snel zeg je het ook niet, nee ik ben druk. We maken ons zelf druk en het is zeker een hele goede smoes om ergens niet heen te gaan of te doen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)