Het gaat erom Hoe je er mee omgaat…

hoe je er mee om gaat

Laatst las ik een artikel waar ik het in grote lijnen wel mee eens was. Het artikel stelt dat je geen keuze hebt in Wat je overkomt, maar wel in Hoe je er mee omgaat.
De schrijfster gaf het voorbeeld van een lekke band die ze midden in de polder kreeg, terwijl ze haar gloednieuwe fiets aan het uitproberen was. Het was zeker nog een uur lopen naar de bewoonde wereld. In plaats van boos, verdrietig en sacherijnig te zijn, besloot ze dan maar te genieten van de wandeling.
Jullie begrijpen het al: ze maakte een heerlijke wandeling.

Soms kan je het omkeren

Soms ben je inderdaad in de omstandigheid dat je iets wat je overkomt en wat niet leuk is, kan “keren”. Soms? Best vaak, als we eerlijk zijn. Neem mij vandaag: zo’n dag waarop alles tegenzit. Manlief (die heel vroeg op moest) zet de wekker een half uur te laat voor mijn planning. Een programmaatje dat ik wilde gebruiken, bleek heel lastig te installeren. Een site waar ik een link wou plaatsen gaf keer op keer een niet te volgen foutmelding…

De BenB die ik voor de herfstvakantie wilde boeken was gisteren net volgeboekt, moet ik nog even door gaan? Manlief kwam thuis en het bedrijf dat de telefonie verzorgt gaf aan dat ze eindelijk wisten hoe ze bedrijfs- en privételefoon moesten scheiden, maar dat ging alleen via de pc van manlief, waar ik niet erg op bekend ben. Jullie voelen hem komen, manlief liep dus mopperend en brommend door het huis en dat voor tien uur ’s morgens… (ja de telefoons doen het weer, dat wel)

En hoe ging ik er mee om??

Goed dat was dus een deel van alle ellende. De filosofie: ‘jij maakt uit hoe je er mee omgaat’, toepassend, begrijpen jullie al dit ik alle tegenslag glimlachend verwerkte.
Zonder met de ogen te knipperen, vriendelijk glimlachend, bij mezelf denkend dat ik zo heel veel leer over linken plaatsen en dat die bepaalde BenB vast en zeker heel erg  stonk, ga ik verder, Onderwijl reik ik mijn man liefdevol een kopje thee aan …

Nou vergeet het maar. Ik word er stik sacherijnig van.

Klopt de filosofie niet? Of doe ik het niet goed? Na een paar uur kwam ik erachter dat de filosofie helemaal klopt en dat ik het niet goed deed.
Ik heb keuzes! Ik open een vers pak tarwebiscuit met pure chocola en eet het bijna in een keer op.
Kijk: dat helpt.

lees ook: Geluk een keuze?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)