Warm en duurzaam: een biologisch dekbed kopen

biologisch dekbed

Overpeinzingen bij een biologisch dekbed kopen.

Ik ben en word steeds meer een fan van duurzaamheid. We hebben maar een aarde tenslotte en ik wil graag dat mijn kinderen en later hun kinderen daar ten volle van kunnen genieten.

Duurzaam leven, dat doe je niet van de ene dag op de ander. Niemand is zo gek dat hij zijn huis leegruimt, alle plastic voorgoed in de ban doet, een aardwarmtepomp laat slaan en dan ben ik nog maar bij het begin…

Duurzaam leven doe je stap voor stap. Je begint met – bijvoorbeeld –  alle plastic tasjes in winkels te weigeren en zo min mogelijk producten te kopen die in plastic verpakt zijn.
Een volgende stap zijn je nieuwe aankopen. Wanneer ik iets nieuws nodig heb, koop ik duurzaam. Dat betekent – onder andere – dat ik let op hoe het gemaakt is, maar vooral ook op hoe lang het mee gaat. Daarbij deed ik een interessante ontdekking. Veel zaken die duurzaam zijn, zijn in aanschaf duurder, maar op de lange termijn veel goedkoper! Omdat ze langer mee gaan, hoef je minder te vervangen. Tegenwoordig reken ik de kosten niet per aanschaf uit, maar over het aantal jaren dat ik het gebruik!

een biologisch dekbed!

Nu zijn we toe aan een nieuw dekbed. En het ligt voor de hand dat we een biologisch dekbed kopen.
Weet je ( ik wist het niet) dat een biologisch dekbed van wol is en dat wol wel 80 jaar meegaat?
Onder zo’n dekbed liggen mijn kinderen nog te slapen.
Ik wist dat wel, ooit – toen ik nog een basisschoolkind was – gaf mijn oma al haar kleinkinderen een wollen deken. De mijne heeft een bauw-groene schots ruit. Ik heb hem nog, er mankeert niets aan. Alleen…ik slaap liever onder een dekbed. Maar nu wel een biologisch dekbed!

Een wollen dekbed, dat moet gewoon heerlijk slapen ! Warm en knus. Bovendien heeft wol, zeg men, een heilzame uitwerking op zaken als reumatiek. Niet dat ik daar al last van heb, maar het valt niet te ontkennen dat ik stijver ben, dan dertig jaar geleden.

Wat zal ik heerlijk slapen onder mijn wollen dekbedje. Weltrusten!

lees ook eens : zoonlief en de autoverzekering

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)