De duurzame huisvrouw??

duurzaam

Even over duurzaam

Jullie weten dat ik regelmatig last heb van duurzaamheid. Ik recycle mijn keukenafval tot compost voor de moestuin, ik gebruik plastic zakjes zo vaak mogelijk. Laatst toen ik weer eens een bak schillen en koffieprut in mijn composthoop kieperde, dacht ik aan mijn oma.Zij bewaarde de schillen voor de schillenboer en de theeblaadjes werden elke dag op een bergje in de tuin gekieperd. Waarom weet ik niet, maar het was een prachtig onderhouden tuin, met fuchsia’s en hortensia’s. het zal beslist een doel gehad hebben.

Men was 50 jaar geleden een stuk minder vervuilend bezig. Dat betekent overigens niet dat ik terug zou willen naar die tijd. Voor geen goud! Ze hadden nog niet eens douches! We gingen nog 1 x per week in bad….brrrrr
Maar wat duurzaamheid betreft, zou het geen kwaad kunnen wat meer op oma te lijken. Of in elk geval het zou geen kwaad kunnen om veel aandacht te besteden aan wat jouw handelen het milieu aandoet.
Mijn onbewust milieu bewuste oma, liet haar haren altijd permanenten, en dan gaf ze het een blauw spoeling..Ik vond het prachtig als kind, die witte krullen met een blauwe glans! Maar wat een aanslag deed mijn oma op het milieu!

Duurzaam haren verven

Wij kunnen nu We colour gebruiken en dat is een mooi product, haren verven zonder chemicaliën. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het nog moet uitproberen. ( Waarschijnlijk van de zomer weer leuk) Maar durf te wedden dat het ook veel minder stinkt dan de normale haarverf.
En nee…ik ga het niet blauwspoelen!
Waar oma natuurlijk wel weer heel millieubewust me was, waren babyluiers. Realiseer je je wel eens dat je nooit meer ergens een waslijn met luiers ziet wapperen in de wind?
En terecht: luiers wassen is gewoon een heel naar en vies werkje.

Ik heb ( wel met schaamrood op de kaken) ook altijd wegwerpluiers gebruikt. Maar het is zo leuk om te zien dat er dan weer allemaal nieuwe technieken ontstaan. Zo heb je nu Nappys, niet te vergelijken met de katoenen luier van vroeger, ze nemen bv veel meer vocht op ( om van de rest te zijgen )
Het is goed te zien dat wij helemaal niet hoeven te leven als onze oma’s en toch het milieu kunnen ontzien!

lees ook: makkelijk duurzaam wonen

 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)