zoonlief, de auto en de auto verzekering.

auto verzekering

Over Zoonlief, die een auto had, de auto verzekering en een auto delen

De auto van zoonlief is dood…Hij was een student met auto, ja we doen het niet voor minder.
Het autootje hadden manlief en ik overgenomen van een vriendin, die een nieuw bestaan  ging opbouwen in een land hier ver vandaan.
Haar garage had gezegd, dat de auto nog wel 2 tot 3 jaar mee kon, maar meer dan €300,00 euro wou hij er niet voorgeven. 

de autoverzekering moet ook betaald worden

“Daar koop ik hem voor ! ”, riep ik vrolijk. Zo gezegd zo gedaan. En ik gaf hem zoonlief en dochter ten geschenke. Ze moesten zelf maar uitzoeken hoe ze de auto zouden delen.
We hielpen ze met een verzekering uitzoeken, dat was eigenlijk wel fijn, want zo verdiepten wij ons ook weer eens in: overstappen autoverzekering en dat kan best de moeite waard zijn, kan ik je verzekeren.

auto verzekering

Hoe dan ook, na de autoverzekering natuurlijk ook een WA-verzekering afgesloten en broer en zus konden rijden.
We gingen om tafel zitten en ik was trots te merken hoe goed en slim mijn kinderen afspraken kunnen maken. Ze deelden de auto (en de kosten) in opperste harmonie… Maar toen kreeg dochterlief eindelijk een zo fel begeerde huisje in Amsterdam. Behalve dat parkeren in Amsterdam een vermogen kost, is er ook nooit ergens plek. Ze probeerde van alles uit: maar moest haar auto soms wel een half uur lopen van huis parkeren, wilde ze gratis parkeren, moest ze hem nog verder weg zetten. Dat schiet natuurlijk allemaal niet op en daar heb je geen auto voor.

Ze was volkomen bereid haar deel van de auto aan haar broer af te staan. Die wilde dat best wel, maar ja….voor een arme student kwamen de kosten nu toch wel hoog te liggen.
Manlief en ik besloten bij te springen en de helft van de auto verzekering en van de WA te betalen.

En zo was zoonlief twee jaar lang een student met een auto. Hij heeft ervan genoten. Maar de garage-eigenaar heeft gelijk gekregen: de auto ging net geen drie jaar mee…
Nou ja, nog een jaartje dan studeert hij af, dan gaan er weer nieuwe werelden open. En mag hij zijn eigen auto kopen en zijn eigen auto verzekering betalen.

lees ook eens: gezellig gourmetten met het gezin

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)