Slapen….gedachtes over mijn bed

Komen jullie vaak uit je bed, midden in de nacht?

Ikke wel. Vaak sta ik op onzalige tijden even op. Om te plassen. Ken je dat?
En dan kruip ik nog half slapend mijn bed weer in. Ergens in dat bed ligt manlief tevreden de slaap der rechtvaardigen te pitten. Zo’n beslapen bed is een beetje een rommeltje, afgegelden dekens, kreukelige lakens, een  ingedeukt kussen en een vage slaaplucht, die zo vertrouwd aanvoelt.

Wij mensen verschillen niet zoveel van de dieren als we zouden denken. Manlief en ik hebben geen ordentelijk tweepersoonsbed met een bloemetjes dekbed van Ikea en een zacht glanzende sprei. Manlief en ik hebben een ordinair berenhol waarin we knus de winter doorsnurken. Zo voelt het tenminste, zo midden in de nacht.

Een bed in een Iglo

Ik zou ook wel eens in andere culturen naar bed willen ( met manlief natuurlijk) Neem de Inuits: met z’n allen tussen twee ijsbeer vellen in. In je blote niks, want dan is het warmer. Het lijk me echt wel wat, maar wat als ik midden in de nacht moet plassen? Ach daar hebben de Inuits vast wel een oplossing op.
Je maakt mij niet wijs dat die allemaal een blaas van ijzer hebben.

Een bed in de tropen

bed

Maar het hoeft niet pers in het Hoge Noorden te zijn hoor. In een hangmat tussen de bomen, ergens in een oerwoud, is wellicht ook een aardig experiment. Als het gaat om een lekker bed. Alhoewel ik eerlijk moet toegeven: die hangmatten op de Franse camping, die vond ik maar niks..Je moet zo je best doen dat je er niet uitvalt…
Of je daar nu lekker in slaapt? En wat als je eruit moet ’s nachts? Ik moet er toch niet aan denken dat ik net even wil gaan plassen en op hetzelfde moment bedenkt een leeuw of tijger of wurgslang ook dat-ie “even moet”

Dichterbij

Misschien gewoon even wat dichter bij huis proberen? In een hooiberg. Net als Swiebertje vroeger?
Hooi schijnt heerlijk te slapen, plaats genoeg, manlief er knusjes naast..Hmm, het lijkt me wel wat. We nemen gewoon een niet zo hoge ( of al weer leeggehaalde hooiberg) dan hoef ik geen laddertje op in het geval “dat”

lees ook Karma

like Like
18 antwoorden
 1. Frederique
  Frederique zegt:

  Haha grappig om het zo te vergelijken. Ik slaap zelf het lekkerst in een hotel, ik ben gek op hotels. Ik word eigenlijk ook praktisch nooit wakker ’s nachts in een hotel. Thuis wel heel vaak.

  Beantwoorden
 2. Bianca Schrijft
  Bianca Schrijft zegt:

  Dan slaap ik toch het allerliefst in mijn eigen bedje. Al lijkt me het wel vet om op bv Bora Bora in zo’n hut te verblijven waarbij je onder de sterrenhemel slaapt. Dat lijkt me zo mooi!!

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Oh, ik moet ook om de haverklap naar de wc. En ik moet er de trap voor af…. Heel irritant, maar natuurlijk wel goed voor de beweging.

  Beantwoorden
 4. Quirina
  Quirina zegt:

  Ik denk dat ik toch maar liever in mijn bedje slaap, dekentje over mij heen en mijn man lekker naast me. Oh ja, soms is dat best irritant als je midden in de nacht wakker wordt om naar de wc te gaan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)