fbpx
Vrouw en geluk

Slapen….gedachtes over mijn bed

Felice
Geschreven door Felice

Komen jullie vaak uit je bed, midden in de nacht?

Ikke wel. Vaak sta ik op onzalige tijden even op. Om te plassen. Ken je dat?
En dan kruip ik nog half slapend mijn bed weer in. Ergens in dat bed ligt manlief tevreden de slaap der rechtvaardigen te pitten. Zo’n beslapen bed is een beetje een rommeltje, afgegelden dekens, kreukelige lakens, een  ingedeukt kussen en een vage slaaplucht, die zo vertrouwd aanvoelt.

Wij mensen verschillen niet zoveel van de dieren als we zouden denken. Manlief en ik hebben geen ordentelijk twee persoonsbed met een bloemetjes dekbed van Ikea en een zacht glanzende sprei. Manlief en ik hebben een ordinair berenhol waarin we knus de winter doorsnurken. Zo voelt het tenminste, zo midden in de nacht.

Een bed in een Iglo

bed

Ik zou ook wel eens in andere culturen naar bed willen ( met manlief natuurlijk) Neem de Inuits: met z’n allen tussen twee ijsbeervellen in. In je blote niks, want dan is het warmer. Het lijk me echt wel wat, maar wat als ik midden in de nacht moet plassen? Ach daar hebben de Inuts vast wel een oplossing op.
Je maakt mij niet wijs dat die allemaal een blaas van ijzer hebben.

Een bed in de tropen

bed

Maar het hoeft niet pers in het Hoge Noorden te zijn hoor. In een hangmat tussen de bomen, ergens in een oerwoud, is wellicht ook een aardig experiment. Als het gaat om een lekker bed. Alhoewel ik eerlijk moet toegeven: die hangmatten op de Franse camping, die vond ik maar niks..Je moet zo je best doen dat je er niet uitvalt…
Of je daar nu lekker in slaapt? En wat als je eruit moet ’s nachts? Ik moet er toch niet aan denken dat ik net even wil gaan plassen en op hetzelfde moment bedenkt een leeuw of tijger of wurgslang ook dat-ie “even moet”

Dichterbij

bed

bron www.reggehooibergen

Misschien gewoon even wat dichter bij huis proberen? In een hooiberg. Net als Swiebertje vroeger?
Hooi schijnt heerlijk te slapen, plaats genoeg, manlief er knusjes naast..Hmm, het lijkt me wel wat. We nemen gewoon een niet zo hoge ( of al weer leeggehaalde hooiberg) dan hoef ik geen laddertje op in het geval “dat”

lees ook Karma

Like

Over de auteur

Felice

Felice

18 reacties

Geef een reactie