Test kok bij The Lemon Kitchen

the lemon kitchen

Ik ontmoet The Lemon Kitchen en daarmee Jadis Schreuder op facebook. Omdat ik van koken en lekker eten houd, werd ik getriggerd door haar recepten. Ze klonken origineel en zijn geïllustreerd met geweldig mooie foto’s, die het gemiddelde blog ver overstijgen.
Ik maakte het recept voor pompoen met blauwe kaas. Dat had twee leuke gevolgen. Ik heb een overheerlijk, snel, lekker en vegetarisch recept in mijn repertoire en ik leerde Jadis kennen.
Er zat namelijk  – voor mijn gevoel – een onduidelijkheid in het recept. En daar stuurde ik haar een pb over. Een leukere en opener reactie dan die van Jadis, kan je je niet wensen. En zo begonnen we elkaar berichten te sturen over koken, onze favoriete kookboekschrijvers, dat soort zaken.

The lemon Kitchen in print: een kookboek !

En toen, op een goede dag, vertelde Jadis dat ze een kookboek aan het uitgeven was. “The Lemon Kitchen” met – hoe kan het anders – citroenen in de hoofdrol. En vroeg ze voorzichtig of wij de recepten wilden proef koken. Voor het gebak had ze al iemand. Daar waren we blij mee, want om nu met z’n tweeën dagenlang taart te eten…

Test koken in de praktijk.

Mijn man en ik zijn super eigenwijs en ervaren koks. Wij hebben dus de nijging bij het lezen van een recept te denken: dat kan je beter zus-of-zo doen…. Maar dat mag niet! Dan test je het recept niet! En dus kookte met name mijn man, want die kookt meer dan ik, alles stipt volgens recept. En guess what?? Daar leerden we van. I onze eigenwijzigheid hadden we onszelf natuurlijk ook zaken aangeleerd die minder werken… Alle recepten waren, pardon zijn, even lekker. Maar soms vonden we dat het nog lekkerder kon, of nog handiger. Dan probeerden we dat ook uit. En dat deelden we dan weer met elkaar. Mijn jarenlange ervaring als docent kwam enorm van pas. Hoe schrijf je een recept zo op dat het niet fout kan gaan? (geloof me er zijn genoeg kookboeken waar die vraag nooit gesteld werd)

Jadis van The lemon Kitchen

Werken met Jadis was een feestje: ze is gedreven en gaat tot het gaatje. Net zoals wij. We hebben samen geworsteld, over bijvoorbeeld de vraag: hoe maak je snel mayonaise? Maar altijd kwamen we er uit (het geheim was een hoge smalle beker) en dat gaf altijd weer een kik.

Het boek ligt nu bij mij op tafel, een aantal recepten zitten al in ons standaard repertoire. Maar ik laat het nog een tijdje liggen. Gewoon omdat ik er trots op ben! Nieuwsgierig geworden? Wil je het boek hebben? Klik dan maar even naar the lemon kitchen. Heerlijk koken met biologische citroen!

like Like
9 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Wat gaaf dat jullie elkaar zo hebben geholpen! Ik ben erg benieuwd naar het kookboek. Ik houd van kookboeken waar echt over na gedacht is!

  Beantwoorden
 2. Georgina Lifestyle
  Georgina Lifestyle zegt:

  Wat leuk om op deze manier iemand te leren kennen! Ik heb haar kookboek voorbij zien komen op Instagram en heb haar gecomplimenteerd. Ik heb onlangs nog kookboeken weggeven. De praktijk is dat ik geen gebruik maak van kookboeken. Ik haal mijn recepten van internet en heb ook weleens Jadis’ recepten gebruikt.

  Beantwoorden
 3. Lodi
  Lodi zegt:

  Wat leuk, ik ken Jadis wel, heb haar een keer ontmoet bij een appeltaarten wedstrijd :) en volgde haar vooral in de eerste tijd toen ze nog aan het afstuderen was en toen ook met haar boek bezig was. Ik ga er eens naar kijken, want haar recepten zien er altijd prima uit en wat leuk dat jij mocht ‘voor proeven’

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)