Onzekere tijden?

onzekere tijden

Het zijn onzekere tijden zegt men, maar hoe nieuw is dat eigenlijk?

We zijn allemaal in de war, we hebben geen idee waar we aan toe zijn.
Hoe nieuw is dat.  Na vijf weken intelligente lockdown, anderhalvemetersamenleving, alleen maar coronanieuws en de ontmoeting met tenminste 12 miljoen deskundigen, heb ik eindelijk de tijd mezelf die vraag te stellen: zijn onzekere tijden een nieuw verschijnsel?

onzekere tijden, zijn van alle tijden

Mijn gedachten vliegen terug naar de tijd dat ik een moeder was van tien dagen oud. Een snelle rekensom leert je dat het kind dus ook 10 dagen oud was. In plaats van dat ik na mijn keizersnede, met kind en al naar huis kon, bleek kind ziek…
Had ik niet op gerekend. Wees gerust, kind is ruim meerderjarig inmiddels. Maakt het uitstekend, dank u wel.

Een paar jaar na dit incident, raakt manlief zijn baan kwijt. Dat was in een crisis voor DE crisis, als je me nog kan volgen. Laat ik het anders uit leggen: dat was in een tijd dat het nog schokkend was om je baan kwijt te raken…
Had ik niet op gerekend. Wees gerust, manlief heeft al jaren een eigen bedrijf. Maakt het uitstekend, dank u wel.

Vrolijk opkrabbelen

Natuurlijk kan ik vrolijk doorgaan met dit soort tegenslagen en hoe we weer opkrabbelden, maar het punt lijkt me duidelijk. Het leven deelt soms behoorlijke duwen uit. Een duw waar je van omvalt. Dat is altijd zo geweest, dat zal altijd zo blijven. Veranderen we niks an.

Wat nieuw is, is dat we met miljoenen mensen dezelfde klap, tegelijk krijgen. Dat voelt heel bizar en – voor mij tenminste – ook heel vreemd. Raar en onbestemd. Onzekere tijden krijgt iets heel dreigends. Ik zit hier thuis, gelieven en kinderen te missen, die ondertussen ook thuis mij zitten te missen. We kunnen niet veel anders doen dan met z’n allen  te wachten op wat komen gaat.

Je zou denken, we zitten allemaal in deze crisis. We hebben allemaal al zoveel meegemaakt en zijn daarvan weer op gekrabbeld. Het zou ons toch moeiteloos moeten lukken, samen deze onzekere tijden te boven te komen, zodat we over een paar jaar kunnen zeggen: het gaat uitstekend, dank u.

weet jij wat goede what’s app manieren zijn

like Like
LoveLike
2
13 antwoorden
 1. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Onzekere tijden zijn inderdaad niets nieuws, het is nu alleen heel grootschalig. Je zou denken dat dit juist zou helpen omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit.

  Beantwoorden
 2. Simone
  Simone zegt:

  Het is zeker onzeker, maar niets waar we niet weer met z’n allen uit kunnen komen als iedereen elkaar helpt en een beetje creatief denkt! #Samensterk

  Beantwoorden
 3. rachel
  rachel zegt:

  het raakt ons allemaal vind ik of je nou wel of niet kan werken of met je kids opgesloten thuis zit, het blijft gewoon plat gezegd ruk dit en hoop ook dat het snel voorbij is

  Beantwoorden
 4. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Iedereen krijgt op zijn/haar manier tegenslagen te verwerken. Hopelijk gaat het gauw beter met de economie en is het over een tijdje weer als vanouds.

  Beantwoorden
 5. Manon
  Manon zegt:

  Ik denk dat wij als gezin ieder in ons leven tegenslagen gewend zijn. Deze tijd is dan ook wel bijzonder, maar ervaar ik niet als tegenslag. Juist omdat alle mensen in het zelfde schuitje zitten. Je moet roeien met de riemen die je hebt.

  Beantwoorden
 6. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Inderdaad, hele onzekere tijden. Goed om te onthouden dat dit niet de eerste keer is (al dan niet in een nieuwe vorm) en we er wel weer uitklimmen!

  Beantwoorden
 7. KoolFamily
  KoolFamily zegt:

  Het zijn zeker onzekere tijden, zowel op vlak van gezondheid als op financieel vlak en ook zowel voor particulieren als voor bedrijven. Ik hoop dan ook met je dat deze pandemie snel achter de rug is en we over een paar jaar (of vroeger toch liefst) kunnen zeggen dat alles goed gaat.

  Beantwoorden
 8. Nigel
  Nigel zegt:

  Het zijn zeker onzekere tijden. Het raakt ons allemaal. Van festival organisator tot thuiswerker. Niemand weet wat ons te wachten staat. Toch denken we er allemaal wat van. Tegenslagen zullen blijven komen, maar hoe we hiermee omgaan dat bepalen we uiteindelijk zelf.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)