Sneller rijk worden, 5 tips van een self made miljonair

geld

Iedereen weet dat geld niet gelukkig maakt, maar toch wil iedereen rijk worden.

Waarom? Dat zit hem in het verschil tussen geld als doel en geld als middel om dingen te doen. Immers, wanneer je rijker bent kun je alle dingen doen waar je zo heerlijk gelukkig van wordt. De titel van dit artikel moet je niet heel serieus nemen (er zijn online overigens genoeg artikelen te vinden waar ze dat wel zouden doen). Maar achter elk geintje, zit een seintje. Hieronder lees je tips van een BinckBank klant, waarmee je dan wel misschien geen miljonair wordt, maar wel werkt aan vermogensopbouw.

Extra inkomen genereren: zo kan je geld verdienen

Er zijn allerlei manieren waarop je extra inkomsten kunt realiseren. Freelance opdrachten aannemene, af en toe van baan wisselen, aan je eigen ontwikkeling werken, of de woning die je hebt gekocht verhuren via Airbnb. Denk je na over een vervolgstudie? Gewoon doen! Blijf openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en kansen of inspiratie uit je omgeving. Enerzijds is het belangrijk uit je comfortzone te stappen, maar anderzijds moet je natuurlijk ook geen onverantwoorde risico’s nemen. Voor je het weet heb je iets gevonden waar je gelukkig van wordt en nieuwe energie van krijgt, en ook nog eens extra inkomen mee kunt realiseren

2. Beneden je stand leven en kunnen besparen

De consumptiemaatschappij van tegenwoordig is erop gericht je elke euro uit te laten geven aan leuke dingen en impulsaankopen. Toch zijn een sluitende begroting en duidelijk plan een stuk slimmer om te hebben. Koop je graag hebbedingetjes online, en haal je iedere dag op weg naar je werk een dubbele espresso? Het is je goed recht, maar reken maar eens uit hoeveel je hier eigenlijk aan uitgeeft. Vele euro’s die je net zo goed kunt (be)sparen. En wie spaart, die heeft wat. Wees daarom trouw aan jezelf, maar leef daarom beneden je stand. Natuurlijk hoef je jezelf echt niet alle fijne of mooie dingen te ontzien of onthouden, maar houd wel de rem erop

3. Sparen en investeren (en je winst opnieuw investeren)

Van alleen maar geld uitgeven is nog nooit iemand rijk geworden. Wil je vermogen opbouwen? Dan zal je moeten sparen en / of zelf beleggen. Wil je zelfs zorgen voor exponentiële groei van je vermogen, dat Albert Einstein het achtste wereldwonder noemde? Investeer dan je rente (en / of dividend) steeds weer opnieuw, waardoor je winst op winst maakt.

4. Zo weinig mogelijk uitgeven aan luxe

Die prachtige nieuwe iPhone kan dan nog zo mooi zijn, luxe maakt niet gelukkig. Over het algemeen geldt: hoe meer je ervan hebt, hoe meer je nodig hebt. Het is heel menselijk om niet snel tevreden te zijn, dus dat nieuwere model moet je vervolgens óók hebben. Probeer daarom zoveel mogelijk luxe te vermijden die niet direct noodzakelijk zijn. Investeer daarnaast wel in kwalitatief goede zaken zoals goede kleding of een laptop waar je lang mee kunt doen

5. Probeer te kopen in plaats van een woning te huren

Een eigen woning kopen. Het klinkt zo simpel, maar de realiteit is tegenwoordig toch een stuk lastiger. Vooral in de grote steden in de Randstad zijn er momenteel maar weinig betaalbare woningen te koop. Maar onthoud dat huren duur is. Je geeft geld uit maar spaart er eigenlijk niets van. Met de huidige lage hypotheekrente is een hypotheek voor een vergelijkbaar huis of appartement vaak goedkoper. Bij de aanschaf van een eigen huis steek je namelijk elke euro aan aflossing in je eigen huis. Bovendien nemen huizen historisch gezien vaak in waarde toe.
Een klein rekenvoorbeeld om dit toe te lichten. Stel dat je 15 jaar lang een bescheiden appartementje in de stad huurt. Als je geluk hebt kan dat voor 1000 euro per maand. Dat is per jaar als 12.000 euro, en dat keer 15 jaar = 180.000 euro! Dit bedrag had je ook in een koophuis kunnen investeren, en dan was je na die tijd al (grotendeels) eigenaar. Soms is huren de beste oplossing voor jouw situatie, maar onthoud wel dat het geen goede investering is.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BinckBank.

lees ook eens : een kerstpakket!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)