Ergens zitten mannetjes…..

hebbedingentjes

Ik dwaal door de bekende “hebbedingetjes-voor-weinig-winkel” op zoek naar een klein blikje waar ik papaverzaad in kan doen. Dat is een cadeautje voor een vriendin die beslist geen cadeautjes voor haar verjaardag wil. “Ik heb alles al” is haar motto. Dat vind ik op zich symphatiek..
Want ze heeft gelijk: we hebben veel…. Te veel misschien.
Maar ik kan het toch niet laten om alle rekken af te wandelen.
Ergens op een kopstelling wordt mijn oog getroffen door een soort van kampeersteelpannetje. Het heeft een handvat dat je los kan maken.
Barbecue saus pan staat erop.

Barbecue saus pan?? Hoe-bedoel-u Barbecue saus pan ?? Waar in de hemel heb ik een barbecue saus pan voor nodig? Los van het feit dat ik een keer per jaar barbecueën wel genoeg vind. Zelfs als ik het, weer of geen weer, elke week deed, dan nog wilde ik geen barbecue saus pan! Wat denken ze wel! Ik heb sauspannen genoeg.
En deze pan is voor een niet kampeerdeer, die niet weet dat zo’n handvat best wel onbetrouwbaar is, nog gevaarlijk ook. Om over de combi: zeer dunne bodem en heet vuur maar helemaal te zwijgen.
Voor dit deskundig onderzoek, had ik hooguit dertig seconden nodig.
Wellicht dat een ander en veertig seconden voor nodig heeft. Maar meer zal het niet zijn. Tenzij je met een doorgewinterde niet-kampeerder te maken hebt. Die bijziend is.

Vragen….

“Wie koopt dit??” denk ik.
En dan – ineens – heb ik een heel andere vraag: “Wie bedenkt dit??”

Ergens op de wereldbol zitten mannetjes te bedenken hoe ze mensen geld uit de zak kunnen kloppen met volstrekt nutteloze spullen. Ik zie ze zitten. In een groot kantoor met van die ramen waardoor je niet naar binnen kan kijken. Om een ronde tafel. Daar staan half leeg gedronken koffiekopjes, er liggen half opgegeten broodjes kaas, tussen de rondslingerende papieren met tekeningen.
Niemand kijkt vrolijk. Ze hebben allemaal een frons tussen de wenkbrauwen. “Kom op!!” roept er eentje met gespeeld enthousiasme. “We kunnen het !! Nog een concept en dan hebben we de target voor vandaag weer gehaald”

“Tuin”?? aarzelt er eentje. “Achterhaaaaald”, geeuwt de ander. “Barbecue dan?” zegt nr 1 aarzelend.
“Als jij daar iets leuks mee weet”, hoont nr 3. Dit kan nr 1 niet op zich laten zitten. Je ziet zijn hersens kraken. Barbecue….bakken, braden, schroeien…uhmmmm. “Een sauspan!” roept hij triomfantelijk. “dat je niet naar binnen moet om je sausjes warm te maken”.

De hele tafel haalt opgelucht adem. DAT IS HET. Target gehaald.

lees ook Rue de Rivolie : toeristenmeuk

like Like
8 antwoorden
 1. Jenny - IkReis
  Jenny - IkReis zegt:

  Haha, zo waar!

  Mijn oma had misschien 3 soorten pannen. Een braadpan, een koekenpan en een ‘normale’ pan. Als je ziet war er nu is…..

  Beantwoorden
 2. Irene
  Irene zegt:

  Wat een heerlijke blog om te lezen. Ik herken dit wel. Ik zie vaak ook onnodige dingen ik winkels. Denk aan cupcake makers. Ik heb liever gewoon een oven, waar ik niet alleen cupcakes kan bakken, maar ook taart, brood, lasagne ect. Die mannetjes bedenken gewoon een probleem en verzinnen daar een oplossing bij.

  Beantwoorden
 3. Wanda
  Wanda zegt:

  Barbequesauspan? Haha, ik heb er nog nooit van gehoord maar inderdaad, hoe verzinnen ze het? En het ergste is, is dat er genoeg mensen zijn die ervan overtuigd zijn dat ze zoiets echt absoluut moeten hebben!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)