Kan je een wielrenner opvoeden?

wielrenners

Kan je een wielrenner opvoeden?

Ik heb het niet zo op mannen in lycra en dan druk ik mij voorzichtig uit, zie mijn vorige blog over dit onderwerp.
Zoonlief met wie ik hierover sprak wist me uit te leggen waarom die wielrenners zo asociaal fietsen. ”Kijk”, zei hij ”die jongens doen dat om hun hartslag omhoog te jagen, dan gaan ze namelijk vet verbranden. Het kost enorm veel moeite om op een fietstempo te komen waarbij je hartslag omhoog gaat. Dus als ze dat tempo eenmaal hebben, dan willen in dat tempo blijven ook….”

Dat mag zo zijn, maar ik stel voor dat ze dat in het vervolg in een arena doen. Lekker veilig voor de rest van de bevolking. En het gaat hen toch alleen om de hartslag en zeer duidelijk niet om de natuur.
Daar kun je met dat tempo helemaal niet van genieten…
 Omdat ik begrijp dat Rutte het nu net even te druk heeft om die wielrenners een arena in te jagen, heb ik zelf maar vast een voorschotje genomen. In een arena krijg ik ze niet, maar wie weet, kan ik een wielrenner  wel opvoeden?

wielrenners in het wild

We liepen over een smal fiets/wandelpad, van Kamerik naar Woerden. Nogal wat wielrenners passeerden ons en dan moesten wij opzij stappen, wilden we niet met z’n allen op het asfalt belanden. En dan zei zo’n wielrenner (in het gunstigste geval) “Hallo”

Met mijn Nederlands is niets mis. Hallo is een ander woord voor Goeiedag, goedemorgen, goedemiddag, goedenavond. Of desnoods voor: leuk dat ik je weer zie.
Het betekent zeer zeker niet: dank je wel dat je voor me opzij springt. Wat wij toch de hele tijd deden

Ik besloot de wielrenners op te voeden. Tegen iedereen die “hallo” zei, riep ik: wat denk je van “dankjewel??” En ..let op 8 van de 10 zeiden braaf: Dank je wel. Je kan een wielrenner dus iets leren. ( overigens vrouwen zijn in de minderheid bij wielrenners, maar beslist in de meerderheid als het gaat om dankjewel zeggen)

like Like
LikeAngry
2
9 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Ik ben ooit eens bijna aangereden door een wielrenner. En dan was ik een meisje in een rolstoel op een zebrapad en ik mocht oversteken. Hoe aso ben je dan.

  Beantwoorden
 2. MoniqueMichelle
  MoniqueMichelle zegt:

  Ik ben ook geen fan van ze eigenlijk. Iedereen lijkt zich te moeten aanpassen behalve zijzelf.
  Nu wil ik niet zeggen dat iedereen zo is, maar het gros wel.

  Beantwoorden
 3. Laura
  Laura zegt:

  Vorig jaar ben ik met een groep gestart met wielrennen. Dit deden we als voorbereiding van de beklimming van de bekliming ventoux. Wij hielden altijd rekening met weggebruikers. Paste onze snelheid aan en gingen achter elkaar fietsen. Niet alle wielrenners zijn over 1 kam te scheren.

  Beantwoorden
 4. Victor
  Victor zegt:

  Zo eens! Ik erger mijzelf ook groen en geel aan deze fietspadterroristen. Ze kijken nergens naar en zijn vooral bezig met zichzelf doen alsof de hele wereld van hun. Ik heb al een paar keer een bijna botsing mogen ervaren, niet fijn met kleine kinderen achterop of naast je, zij zien dat gevaar nog niet goed. Een arena lijkt mij een uitstekend idee, maar dan ook alleen in de arena gaan sjesen.

  Beantwoorden
 5. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ik vind die wielrenners ook vreselijk irritant. Die arena vind ik zo’n gek idee nog niet ;) inderdaad lekker veilig voor de rest van de bevolking.

  Beantwoorden
 6. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Goede actie van je. Ik vind ze ook verschrikkelijk. Ze lijken alleen aan zichzelf te denken, en je moet je maar aan hen aanpassen met gevaar voor eigen leven. Ik houd er niet van.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)