Ik heb een hekel aan mannen in lycra

mannen in lycra

Mannen in lycra, ik kan ze werkelijk niet uitstaan. Zo het is eruit.

Wanneer jij tot die groep vrouwen hoort die zwetende mannen in strakke pakjes het toppunt van mooi/leuk/geil/watdanook vindt, doe me een lol en stop met lezen. Je gaat hier niks vinden wat je leuk vindt, je gaat je alleen maar verschrikkelijk ergeren. Waarom zou je dat jezelf aan doen?
Als jij mannen in lycra wel leuk vind, dan heb je gewoon recht op die mening.


“Precies!”, denk je nu. Zie je wel dat je verder zit te lezen? Enfin, ik heb je gewaarschuwd.

Mocht u toevallig een man zijn die een vrouwenblog zit te lezen, wat in principe natuurlijk prima is, raad ik u nu toch even aan een tel na te denken. Trekt u met regelmaat zo’n pakje aan om op de racefiets te stappen en heul veul kilometertjes te maken? Dan is dit vrouwenblog niks voor u.
Echt niet. Ik heb er honderden geschreven: doe me een lol, kies een ander

Zo ik ga ervan uit dat iedereen die nu eventueel op social media een hetze tegen me zou kunnen beginnen, verdwenen is. Zodat ik vrijelijk kan spreken.

waarom ik mannen in lycra haat

Er zijn twee redenen waarom ik mannen in lycra haat ( ja nu iedereen weg is, durf ik wel) De ene is een esthetische en de tweede is een principiële reden

Om met de esthetische te beginnen: 99% van de heren die zich op een sportfiets wagen, hebben hier in het geheel het figuur er niet voor. En wat krijgen we dan? Dikke billen, in een strak broekje geperst, uitpuilend over een heel smal fietszadel. Ieks, bahh. Behalve te dikke billen hebben dit soort mannen teveel buik. Die hangt dan tegen hun stuur. Soms erover. Dubbel ieks en dubbel bah.
En zelfs als ze een redelijk figuur hebben, dan hebben ze allemaal een verbeten kop en de blik op oneindig. Zo verschrikkelijk onaantrekkelijk.

Men heeft mij vertelt dat veel mannen wielrennen om van dat overtollige vet af te komen. Maar hoe komt het dat die kerels niet snappen dat ze dat in de beslotenheid van hun zolderkamer, op een hometrainer moeten doen???

En zo kom ik als vanzelf op het principiële gedeelte. Mannen in lycra hebben dus geen enkel inzicht in wat ze ons vrouwen aandoen door op deze manier hun lichaam aan ons te tonen. Hetzelfde absolute onbegrip hebben ze voor het feit dat ze niet alleen op de weg zijn. Menig voetganger of langzamer fietser, wordt door hen van de weg gevloekt en krijgt ten overvloede naar zijn hoofd: “kan je niet uitkijken?”

Ik kan heel goed uitkijken. Dat heb ik nu net bewezen.

like Like
LoveLike
3
9 antwoorden
 1. Marco
  Marco zegt:

  En moet je je nu eens voorstellen wat voor reactie je zou krijgen als een man dit over een vrouw zou schrijven. En geloof me, ik zie genoeg vrouwen rondrennen in strakke pakjes met uitpuilende vetranden, en die zijn meestal rond de twintig, geen vijftig zoals de meeste mannen waar jij over schrijft.

  Beantwoorden
 2. Victor
  Victor zegt:

  Los van dat het er vaak niet niet uitziet, wordt ik regelmatig afgesneden door groepen wielrenners die de illusie hebben dat de weg van hun is. Niet altijd fijn wanneer ik met mijn klein kinderen op het fietspad fiets. Dáár zou ik eens een heerlijke erfenis blog over kunnen schrijven;-)

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik heb ook een hekel aan mannen in lycra, of überhaupt mannen die op een racefiets zitten of nog erger mannen die van die klikbare schoenen hebben, weet je wel, die in je pedaal klikken. De reden is dan wel iets anders dan die van jou. Het doet mij enorm aan mijn ex-man denken :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)