De overalls

overalls

8 overalls aan de lijn. Twee van Johan, twee van schoonpa en van alle jongens een.


Jarenlang had ze niet gewild dat de jongens overalls zouden dragen.
Gewoon een spijkerbroek met een leuk T-shirt erboven, ze vond dat zoveel prettiger dan zo’n overall.
Met zo’n ding aan, leek iedereen op iedereen.

de mannen in overalls

Wanneer ze naar het land ging, omdat er voor de mannen geen tijd was om thuis te komen eten, verbaasde het haar keer op keer: hoeveel ze van uit de verte op elkaar leken: Johan, zijn vader en Pieter, de hulpkracht.
Drie stevige kerels, die allemaal wat voorover gebogen stonden: als de krom gewaaide wilgen langs de kant van het weiland.
Natuurlijk, wanneer je dichterbij kwam, waren de verschillen duidelijk zichtbaar. Schoonpa was nog krommer dan Johan en Pieter had een krullenbol. Maar van veraf, zag je niks anders dan 3 kerels in een overal.

Haar kinderen had ze dat anonieme willen besparen: ze gunde ze kleur en keuzemogelijkheden in hun leven. Een oranje T-shirt, een groene broek. Doe eens gek, doe eens anders. Maar ze hoefden het niet. Het enige T-shirt waar ze warm voor liepen, was een T-shirt van hun favoriete voetbalclub.
Een club die bij honderd duizenden jongetjes populair was. Wanneer ze met hun vader een wedstrijd gingen kijken (een absoluut hoogtepunt in het jaar) gingen ze veilig in de massa op…

Ooit had ze, voor de grap gezegd, dat ze wel meewilde naar de voetbalwedstrijd, maar dan in het T-shirt van de concurrerende voetbal club. Met grote verbazing was ze aangekeken: “zij hield toch helemaal niet van voetbal?” Haar irritatie dat haar mannen de grap absoluut niet begrepen, werd te niet gedaan door de trouwhartigheid waarmee ze haar verzekerden, dat ze gerust mee mocht, als haar dat leuk leek.

Ze glimlachte bij de herinnering, terwijl ze de overalls van de waslijn haalde, vouwde en in de mand legde.
Misschien waren haar mannen een beetje brave, saaie mannen in overalls. Maar ze waren beslist de liefste mannen van de hele wereld.

lees ook eens : kabouters

like Like
LoveLike
2
9 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)