Wat je wil…

wat je wil

Je kan alles worden wat je wil…

Scrollend over het wereldwijde web kom ik een you-tube filmpje tegen.
“Vroeger”, zegt ineens een meisje tegen me, “geloofde ik niet dat ik iets kon. Ik dacht dat ik niks kon”

Het kind heeft een meer dan prima figuurtje en een leuk gezicht op, daar zou het allemaal niet aan moeten liggen. Maar goed, leer mij niks over onzekerheid. Onzekerheid trekt zich niks aan van een leuk uiterlijk of een goed stel hersenen ( dat ze ook nog blijkt te hebben). Onzekerheid pakt gewoon lekker door. Dus ik ben op zich niet verbaasd over haar ontboezeming, dat ze lange tijd gedacht heeft dat ze tot niks in staat was.

Terwijl ik hier over mijmer, praat het meisje verder. En dan hoor ik haar zeggen: “Nu weet ik dat je kan worden wat je wil”
Dat is mooi, denk ik. Ik wil al mijn hele leven 10 cm langer zijn dan ik ben. Nou ja 7.5 is ook goed. Ik wil met wapperende haren op een paard zonder zadel langs een strand galopperen. En ik wil een stem waarmee ik iedereen tot tranen toe kan bewegen.

alles wat je wil…..

Kan ik dat allemaal bereiken? Kan ik langer worden, alsnog leren paardrijden, prachtig zingen?
Nee dus. Simpel.
Zou ik dit alles moeten willen?
Nee dus. Ook simpel.

Het is volkomen belachelijk te denken dat je kan bereiken wat je wil, als je het maar genoeg wil. Als je maar de juiste mindset hebt.
Behalve dat het niet waar is, is het ook nog eens behoorlijk onbarmhartig: je hebt niet bereikt wat je wil?? Eigen schuld.

Ik heb datzelfde betoogt over “het overwinnen van kanker”. Dat vindt ik ook zo oneerlijk. Alsof het jouw schuld was dat de kanker won….

Het zou denk ik zo rustig zijn, als we een ietsepietsje minder zouden denken dat we alles maar in de hand hebben. Ik zou zo zeggen: heeft Corona ons dat nu nog niet geleerd?

Enne…nog even een kleine vraag: als je kan worden wat je wil, waarom wil je dan You-tube filmpjes maken? Ik zou gaan voor minister president!

like Like
Like
1
7 antwoorden
 1. Esther
  Esther zegt:

  zelfvertrouwen is belangrijk, in jezelf geloven. Maar ook relatisch zijn is belangrijk. Niet alles kan..je kan ook niet alles worden of krijgen. Sommige dingen komen op je pad, sommige dingen niet.

  Beantwoorden
 2. Caroline
  Caroline zegt:

  Lekker helder geschreven en helemaal mee eens. Laat mij maar lekker dromen over wat ik zou willen worden of bereiken. Dat vind ik al leuk genoeg.

  Beantwoorden
 3. ikeetplantjes
  ikeetplantjes zegt:

  Leuke blog! Dromen is nooit verkeerd, maar ik denk wel dat wanneer je te grote dromen hebt ze enkel kunnen teleurstellen. Haalbare uitdagingen creëren voor jezelf is denk ik een goede manier voor zelfontwikkeling.

  Beantwoorden
 4. VerKlaproos
  VerKlaproos zegt:

  Denken in mogelijkheden i.p.v. in beperkingen maakt in mijn ogen wel gelukkiger. Je moet wel een bepaalde mate van realisme behouden. Maar af en toe dromen is ook zeker goed voor je! ❤️🍀

  Beantwoorden
 5. Lizette
  Lizette zegt:

  Ik vind het wel een mooie insteek hoor, dat je (bijna) alles kunt worden wat je wilt, maar dan doelend op doorzettingsvermogen voor bijvoorbeeld ambities. Maar je zult inderdaad nooit alles krijgen, hoe hard je je best ook doet.

  Beantwoorden
 6. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Heerlijke gedachtenspinsels weer haha. Ik denk wel dat het zeker geldt in kunnen worden wat je wilt worden, qua beroep. Zolang je er maar voor werkt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)