Honden maken gelukkig.

lichaam en geest

Een hond…goed voor lichaam en geest.

Ik mis hem, mijn hondje. Achter de bank, slingert nog een laatste stukje  hondenspeelgoed bewaard voor honden die hier af en toe langskomen.

Het heeft maanden geduurd, voor ik er aan gewend was, dat er geen hond was, die zijn kop omhoog stak en ijverig naar mij kwispelde.
Dat hij niet meer enthousiast overeind sprong, om me uitbundig te begroeten, daar was ik al aan gewend geraakt
Maar ook al was hij te stram om enthousiast uit zijn mand te springen: hij begroette me altijd weer even blij.

goed voor de geest…

Dat ongebreidelde enthousiasme van je hond als hij je weer ziet, of je nu 10 minuten naar de bakker bent geweest, of 8 uur hebt gewerkt, dat is een van de vele dingen waardoor een hond je zo gelukkig kan maken. De vrolijkheid waarmee hij je dan een onderdeel van zijn  hondenspeelgoed aanbiedt, is toch hartverwarmend?

Een hond houdt van je. Punt. En dat is heerlijk. In gedachten hoor ik hem weer diep tevreden zuchten, als hij ( o foei, ik weet het) op de bank naast me lag.
Natuurlijk hadden we de hond goed opgevoed, hij wist heel goed dat hij niet op de bank mocht…Maar op een dag besloot ik, de hond en mezelf gelukkig te maken. Op een kleedje naast me, op de bank. Heerlijke vredige avondjes.

goed voor het lichaam…

De hond maakte mij  niet alleen gelukkig door samen te niksen, want een hond moet uit. Voor veel niet hondenliefhebbers is dat een argument tegen. Maar lieve niet hondenliefhebbers, dat is juist een argument voor!!
Elke dag minstens een uur erop uit, want zoals manlief zegt: “hondenweer bestaat niet, die hond wil altijd naar buiten”. Er zij honden die erg dol zijn op hondenspeelgoed voor buiten, ballen die je ver weg kan slingeren bijvoorbeeld. Die van ons niet, die hield van lopen. En katten in bomen jagen.

voor lichaam en geest

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Het is een cadeautje van de hond, dat hij jou elke dag mee naar buiten neemt.
Ik loop nu alleen, goed voor lichaam en geest, maar het is zo ontzettend saai…..

 

lees ook eens : ik hou van led verlichting

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)