Welk fruit mag een hond eten?

,
Welk fruit mag een hond eten

Wordt jouw fruitschaal voortdurend in de gaten gehouden door nieuwsgierige hondenogen? Als jouw hond graag elk fruit wil proberen, is het de moeite waard om te controleren wat veilig is. Zodat je een spoedbezoek aan de dierenarts kunt voorkomen. Dus, welk fruit mag een hond eten? We hebben hieronder enkele opties vermeld.

Sommige fruitsoorten zijn zoet, andere zuur, maar ze zijn allemaal heerlijk. Ze bevatten weinig calorieën en zitten boordevol essentiële voedingsstoffen waar ons lichaam van afhankelijk is. Fruit is voor ons mensen een van de beste onderdelen van een gezond dieet. Dus het is normaal dat we al dat goede met onze hondengenoten willen delen. Maar is dit goed voor onze honden?

Alleseters

Honden zijn alleseters, wat betekent dat hun dieet zowel vlees als plantaardig voedsel moet bevatten. Als je jouw hond echter een compleet en uitgebalanceerd hondenvoer geeft, moet dit alle voedingsstoffen bevatten die hij nodig heeft. Dan heeft hij geen extra fruit of groenten nodig om hem gezond te houden.

Fruit kan echter een geweldige manier zijn om jouw hond te verwennen. Maar het is belangrijk om te onthouden door het hoge suikergehalte het geschikter is als sporadische traktatie.  Dus zolang je ze met mate aanbiedt, kan jouw hond ook genieten van jouw favoriete fruit. Als je je afvraagt welk fruit mag een hond eten, lees dan verder.

Kunnen honden appels eten?

Verwijder de kern en de zaden en je hebt een geweldige fruitsnack klaar waar je hond van kan genieten. Appels bevatten veel vitamine A en C en er zit een flinke hoeveelheid vezels in elke portie.

Houd er rekening mee dat appelzaden een kleine hoeveelheid cyanide bevatten. Die giftig is voor jouw huisdier. Zorg ervoor dat je de zaadjes verwijdert en de appel in kleine stukjes snijdt die jouw hond gemakkelijk kan hanteren. Het is belangrijk om niet te grote brokken te voeren, omdat deze een verstikkingsgevaar voor jouw huisdier kunnen vormen.

Bananen

Bananen bevatten een fantastisch scala aan voedingsstoffen. Van kalium tot vezels en vitamines, en zijn een geweldige traktatie voor zowel mens als hond. Ze bevatten echter ook veel suiker. Dat betekent dat je jouw huisdier het beste slechts een klein beetje kunt geven,.

Houd de bananenschil echter buiten hun bereik. Omdat het moeilijk kan zijn voor de maag van honden om te verteren.

Bosbessen

Deze vrucht is lekker en zit boordevol antioxidanten en vitamines. Het is ook nog eens verkrijgbaar in handige hapklare stukjes. Maar houd er wel rekening mee dat ze mogelijk een verstikkingsgevaar kunnen vormen voor opgewonden huisdieren. Door ze fijn te pureren kun je dit risico vermijden.

Mango

Mango kan ook door onze hondenvrienden worden genuttigd. Maar vergeet niet de harde pit te verwijderen. Het is ook het beste om de schil eraf te pellen, omdat dit wat moeilijk verteerbaar kan zijn.

Sinaasappelen

Je kunt hem gerust een beetje sinaasappel voeren – minus de schil en de zaden. Sinaasappelen zijn niet alleen een smakelijke traktatie, ze zitten ook boordevol vitamine C, vezels en kalium. Het is echter belangrijk om de hoeveelheid die je aanbiedt in de gaten te houden. Aangezien deze vrucht veel suiker bevat, wat gewichtstoename kan bevorderen. Deze vrucht kan bij sommige honden ook de maag van streek maken. Dus het is belangrijk om in het begin slechts een klein beetje te voeren. Perziken

Zolang ze vers zijn, zijn perziken ook een geweldige vrucht die je veilig aan je hond kunt voeren. Zoals bij elk pitfruit moet je ervoor zorgen dat je de harde pit verwijdert.

Peren

Peren zitten boordevol vitamine C en K en veel vezels. Peren staan ook op de veilige en voedzame lijst voor onze huisdieren. Om jouw hond peren te voeren, verwijder je de zaden en  snijdt het fruit in hapklare stukjes.

Ananas

Ananas is niet giftig voor honden, maar vanwege het hoge suikergehalte kan het over het algemeen beter worden vermeden.

Aardbeien

Het goede nieuws is dat aardbeien geen giftige stoffen bevatten waar hondenbezitters zich zorgen over moeten maken. Maar hun suikergehalte kan gezondheidsproblemen veroorzaken als deze vrucht te vaak op het menu van jouw hond terechtkomt.

Watermeloen

Watermeloen, minus de schil en de zaden, is een andere vrucht die je veilig aan jouw hond kunt aanbieden. Bovendien bestaat het voor meer dan 90% uit water. Waardoor het een smakelijke bron van extra hydratatie is in de hete zomermaanden. Hebben we al gezegd dat het ook boordevol kalium en vitamines zit?

Grapefruit

Grapefruit kan in zeer kleine hoeveelheden aan jouw hond worden gevoerd. Vanwege de zure aard ervan kan het de darmwand van jouw hond verstoren. Het is echter altijd belangrijk om altijd de huid te verwijderen. Omdat dit giftig is voor honden en de darmen kan verstoppen

Kokosnoot

Kokosnoten zijn een vette vrucht, wat betekent dat jouw hond er met mate van kan eten. Vanwege het hoge vetgehalte kan jouw hond onnodig zwaar worden. Wat vervolgens tot andere gezondheidsproblemen kan leiden.

Noten

Noten bevatten veel vet en mogen daarom niet regelmatig aan jouw hond worden gegeven. Jouw hond kan af en toe gewone noten (geen suikers, zouten enz.) als traktatie krijgen. Maar dit mag geen deel uitmaken van zijn normale dieet.

Mandarijnen

Net als andere citrusvruchten zijn mandarijnen af en toe prima voor jouw hond. De zuurgraad in mandarijnen kan de maagwand van jouw hond echter verstoren.

 

We hebben de meest voorkomende fruitsoorten voor je op een rijtje gezet en aangegeven of het stuk fruit een goede snack is voor je hond. We hopen dat je er wat aan hebt gehad!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)