Vrouw vs Man

vrouw vs man

over tegenstellingen gesproken: vrouw vs man.

Het is meestal heel makkelijk het tegenovergestelde van iets te vinden: Lekker tegenover vies, zwart/wit, Nat en droog en ga zo maar door.

Vrouw vs man is ook zo’n tegenstelling en daar wil ik het vandaag over hebben. Niet de stereotype verschillen tussen mannen en vrouwen, die interesseren me niet zo eerlijk gezegd. Het gaat me om de kracht van de tegenstelling. De meeste tegenstellingen zijn helemaal niet zo zwart wit. Zwart en wit trouwens zelf ook niet, daar plaats ik moeiteloos grijs tussen. Lekker en vies zijn niet alleen heel persoonlijk, maar ook niet hard. In smaak heb je gradaties. Ik vind kreeft heel lekker en spinazie uitgesproken smerig, maar daar zitten nog wel duizend gerechten tussen die variëren van best lekker, via gaat wel, naar eetbaar.

grijs gebied

Tussen nat en droog heb je nog vochtig en klam, leef u uit en verzin er nog een paar. Tussen vrouw en man zit niks. Nou kun je natuurlijk zeggen dat er vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen zijn. Dat is waar, maar dat verandert niets aan de basispositie. Ik weet ook wel dat je transgenders hebt die van het ene hokje overstappen naar het andere, maar feitelijk verandert ook dat niets aan diezelfde basispositie. Voor mijn part verander je drie keer per dag van kant, maar dan blijft de tegenstelling vrouw man toch fier overeind staan.

Ik daag u uit om een tegenstelling te vinden die harder in steen gebeiteld is dan dan de vrouw vs man tegenstelling!

vrouw vs man

Toch schijnt die tegenstelling vrouw vs man helemaal niet zo vastgelgd te zijn als iedereen denkt. Ik ben er nog nooit een tegengekomen, maar ik heb er wel over gelezen: Mensen die zich niet op hun gemak voelen in de vakjes vrouw of man. Mensen die zich beiden tegelijk voelen, of geen van beiden en misschien zijn er nog wel meer varianten, die ik niet eens kan bedenken. Ik heb niks tegen deze mensen die zich zoals ik begrepen heb non-binair noemen, maar ik kan me er werkelijk geen voorstelling bij maken. Ik voel me dan ook prima thuis in het hokje vrouw!

like Like
Like
2
27 antwoorden
 1. Neeltje
  Neeltje zegt:

  Het is wel erg als men zich niet kan vinden in z’n bepaald hokje en daardoor niet wordt geaccepteerd. Je hebt het wel interessant beschreven.

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Sja wat zal ik hierover zeggen. Ik voel me prima in het hokje vrouw. Ik had me denk ik net zo prima gevoeld in het hokje man.

  Beantwoorden
 3. Mandy
  Mandy zegt:

  Hahah tja, ik hoor in het hokje vrouw maar vaak hang ik er ook tussen in, met mn beroep en dat ik vaak op klompen loop, mn gedrag soms, de dingen die ik doe haha.

  Beantwoorden
 4. henk
  henk zegt:

  ik heb geen plannen om van het hokje man naar het hokje vrouw of welk hokje dan ook over te stappen, maar als iemand zich beter voelt door het wel te doen; vooral doen. Het is je eigen leven en lichaam en alleen jij kan daarover beschikken/beslissen.

  Beantwoorden
 5. Daisy de Vos Burchart
  Daisy de Vos Burchart zegt:

  Ik voel me ook goed in het hokje vrouw :)

  Maar het lijkt me inderdaad echt heel naar om in geen enkel hokje blij te zijn of in beide tegelijk..

  Heel leuk geschreven ook :)

  Beantwoorden
 6. Manon
  Manon zegt:

  Gelukkig voel ik me wel thuis in dat hokje. Het lijkt me echt verschrikkelijk als je als persoon zijnde in geen enkel hokje je thuis voelt en dan door de maatschappij niet sociaal geaccepteerd voelt

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)