fbpx
Vrouw en trends

Vrouw vs Man

vrouw vs man
Irene
Geschreven door Irene

over tegenstellingen gesproken: vrouw vs man.

Het is meestal heel makkelijk het tegenovergestelde van iets te vinden: Lekker tegenover vies, zwart/wit, Nat en droog en ga zo maar door.

Vrouw vs man is ook zo’n tegenstelling en daar wil ik het vandaag over hebben. Niet de stereotype verschillen tussen mannen en vrouwen, die interesseren me niet zo eerlijk gezegd. Het gaat me om de kracht van de tegenstelling. De meeste tegenstellingen zijn helemaal niet zo zwart wit. Zwart en wit trouwens zelf ook niet, daar plaats ik moeiteloos grijs tussen. Lekker en vies zijn niet alleen heel persoonlijk, maar ook niet hard. In smaak heb je gradaties. Ik vind kreeft heel lekker en spinazie uitgesproken smerig, maar daar zitten nog wel duizend gerechten tussen die variëren van best lekker, via gaat wel, naar eetbaar.

grijs gebied

Tussen nat en droog heb je nog vochtig en klam, leef u uit en verzin er nog een paar. Tussen vrouw en man zit niks. Nou kun je natuurlijk zeggen dat er vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen zijn. Dat is waar, maar dat verandert niets aan de basispositie. Ik weet ook wel dat je transgenders hebt die van het ene hokje overstappen naar het andere, maar feitelijk verandert ook dat niets aan diezelfde basispositie. Voor mijn part verander je drie keer per dag van kant, maar dan blijft de tegenstelling vrouw man toch fier overeind staan.

Ik daag u uit om een tegenstelling te vinden die harder in steen gebeiteld is dan dan de vrouw vs man tegenstelling!

vrouw vs man

Toch schijnt die tegenstelling vrouw vs man helemaal niet zo vastgelgd te zijn als iedereen denkt. Ik ben er nog nooit een tegengekomen, maar ik heb er wel over gelezen: Mensen die zich niet op hun gemak voelen in de vakjes vrouw of man. Mensen die zich beiden tegelijk voelen, of geen van beiden en misschien zijn er nog wel meer varianten, die ik niet eens kan bedenken. Ik heb niks tegen deze mensen die zich zoals ik begrepen heb non-binair noemen, maar ik kan me er werkelijk geen voorstelling bij maken. Ik voel me dan ook prima thuis in het hokje vrouw!

Like
2

Over de auteur

Irene

Irene

27 reacties

Geef een reactie