Rokerscoupe

rokers

Over nostalgie en rokers en de trein

Regelmatig verschijnen er op facebook foto’s met wie kent dit nog??
En op die clikcbate reageren dan honderden mensen, keurig volgens plan.
Nu zou ik het helemaal niet erg vinden wanneer u massaal op mij zou reageren, begrijp me goed.

Maar scoren met een cassettebandje, ach kom op zeg. De opnameapparatuur van tegenwoordig is veel vele malen beter dan die van dat prutserige cassetterecordertje.
Wie kent er nog een floppydisk? Weet je dat mensen blind op het safe icoontje klikken, zonder te weten dat DAT nou een floppydiks is?  Is dat belangrijk? Nee helemaal niet.
Hetzelfde verhaal wanneer ze een koffiemolen laten zien, leuk hoor, echte nostalgie. Maar wie wil zo’n ding nou? Voor je koffiecupmachine heb je er geen klap aan.

roken bij de rookpaal…

Ik ben op zoek naar dat echte ouderwetse oer gevoel. Naar dingen van vroeger, dingen die we allemaal vergeten zijn. Neem bv de rokerscoupe. Ondanks het felle verzet van de echte, verstokte rokers, moesten we accepteren dat roken in de trein verboden werd.
Helemaal van Maastricht naar Leiden reisde ik, met alleen een mogelijkheid voor een peuk op Utrecht Centraal…
Wat was dat heerlijk reizen: het landschap gleed aan je voorbij, terwijl je relaxt je rook uitblies en het leven beschouwde.  Rust. Zalige rust.
Niet te vergelijken met bibberend in de kou op het perron snel snel een nicotineshot halen.
En na een tijdje mocht dat ook niet meer. Moest je bij een rookpaal gaan staan. Toen ik las, dat die de rook heel slecht afvoerden, gooide ik mijn peuken er brandend in. Dat zou ze leren.

Oeps: dacht ik ook ooit in zij en wij termen?? Kennelijk wel. Wij rokers tegen de zeurende niet rokers.
Inmiddels ben ik van een verstokte rookster een af-en-toe-gezellige-mee-rookster geworden.
Ik heb geen last meer van de afwezigheid van de rokerscoupe, het deert me niet dat er zelfs geen rookpalen meer op de perrons zijn…

Maar soms heb ik last van nostalgie…Dan wil ik weer met de trein van Leiden naar Maastricht gewapend met mijn breiwerk, boek en pakkie shag.

Nou, lieve ex rooksters, ik weet dat jullie massaal aanwezig zijn: hebben jullie dat nou ook?

lees ook eens Vertoeven bij Verhoeven

like Like
Love
1
2 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Ik mis de rookcoupé niet, omdat ik allergisch ben voor rook. Voor mij was het juist fijn dat het roken steeds meer werd verboden. Voor mij is het jeugdsentiment om benauwd te zijn na een avondje in een restaurant of op een verjaardag. Nou ja, sentiment. Ik mis het als kiespijn. ;)

  Beantwoorden
 2. rachel
  rachel zegt:

  ik rook al 4 jaar niet meer, en ik rookte 2 pakjes per dag! van 30 stuks nog wel en als ik het nu ruik ga ik compleet over mijn nek haha en roken in een coupe…not done. op een terras, helemaal prima maar niet in een afgesloten ruimtes

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)