Ik geloof dat ik het niet begrijp….

begrijpen

Er is iets wat ik niet begrijp: kan je me helpen

Komt het misschien omdat ik docent ben geweest? Of ligt het aan het feit dat ik ouder begin te worden en niet helemaal met mijn tijd mee ga. Of is het altijd al zo geweest, maar ben ik gewoon altijd te stom geweest om het op te merken?

Ik vraag het mij af en ik zit er mee. Wat kan ik beter doen, dan jullie de vraag voorleggen?

Ik worstel met het volgende, met grote regelmaat zie ik dat het kabinet bepaalde maatregelen wil nemen en dat dan iedereen roept: NIET DOEN.
Tot zoverre is er nog niks aan de hand, want natuurlijk zijn er altijd mensen die bepaalde maatregelen onprettig vinden. Anderen vinden die maatregelen weer fantastisch en daar het midden in vinden heet volgens mij democratie.

Mijn probleem heeft dus niks te maken met wel of niet goedkeuren van een maatregel. Mijn probleem komt na de komma, let op:

NIET DOEN, WANT DAN GAAN ZE HET STIEKEM DOEN.

Twee voorbeelden: vooral geen vuurwerk verbieden, want dan gaan ze het toch in België kopen.
Niet de horeca sluiten want dan komt de jeugd in parken bij elkaar. Jullie kunnen ongetwijfeld dit rijtje aanvullen.

Ik weet het niet maar, toen mijn kinderen klein waren, toen ik nog docent was, was mag niet mag niet. Dat was een regel die heel goed was voor de algemene gang van zaken. Op die manier kregen mijn kinderen genoeg  slaap en voldoende vitaminen binnen. Door deze houding leerden mijn leerlingen dat de Romantiek een kunststroming is en niet een zoetsappige film….Begrijp je wat ik bedoel?

Dus als we voor de gezondheid van iedereen niet samenscholen, klitten we nergens op elkaar, niet in een uitgaansgelegenheid en niet in een park. Het is saai, het is balen, maar heus het gaat over.
Als we voor de veiligheid en het milieu en nog zo wat zaken geen vuurwerk afschieten, dan schieten we geen vuurwerk af, ook al heb je in België 300 kilo vuurwerk ingeslagen…

Het is toch niet moeilijk te begrijpen?

Begrijp je dat ik het niet begrijp?

lees ook eens : democratie is hard werken of lees : het recht om niet beledigt te worden

like Like
9 antwoorden
 1. Corrina
  Corrina zegt:

  Ja ik begrijp het dat je het soms niet begrijpt
  Ik snap bijv niet dat restaurants zonder bar niet gewoon open kennen
  Ik ken er aantal die echt de regels volgen

  Beantwoorden
 2. Tania
  Tania zegt:

  ik snap je helemaal en de laatste tijd is er heel wat wat ik niet begrijp. De eersten die klagen dat niets mag zijn de schuldigen waardoor we nog steeds in de situatie zitten

  Beantwoorden
 3. Wendy
  Wendy zegt:

  Ik begrijp je punt. Wel vind ik het fijn dat de jeugd niet zomaar meer alles aanneemt omdat een ander het zegt. Wij “ouderen” hebben het heus niet altijd bij het rechte eind.

  Beantwoorden
 4. Xiana
  Xiana zegt:

  Bij ons in België komt er vaak gemor omdat bepaalde maatregelen ook geen steek houden en ik denk dat er dan vooral problemen ontstaan. Zaken zoals niet samenscholen daar zijn de meesten het over eens dat we dit nu gewoon niet doen. Als ze dan de ene winkel wel verplichten om sluiten en de andere mag lekker openblijven ja dan krijg je natuurlijk gemor.

  Beantwoorden
 5. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik snap je helemaal. Zo was het vroeger bij ons ook als je iets niet mocht dan deed je het niet. De jeugd van tegenwoordig wordt een stuk vrijer gelaten.

  Beantwoorden
 6. rachel
  rachel zegt:

  nee je begrijpt het niet verkeerd alleen leven we nu in anno 2020 haha vroeger was het allemaal anders en tegenwoordig doet iedereen maar ondanks ze een goede opvoeding hebben gehad. thuis het lieverdje en buiten de exorcist en dat geld ook voor de grote onder ons ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)