Waarom mannen denken dat ze alles weten

mannen

als vrouw zucht je er soms van : die man die denkt dat hij alles beter weet. Hoe komt dat toch

Begrijp me goed, ik hou van mannen. Sommige mannen zijn mijn beste vrienden. Ik ben al jaren met een heel leuke man gehuwd. Je voelt hem komen… MAAR, waarom doen mannen toch altijd of ze alles weten?
Vorige week, om eens een voorbeeld te noemen, de aubergineplant in mijn kas zit vol vreemd wit spul. Jakkes, is het enige dat ik kan uitbrengen. Manlief zegt zelfverzekerd dat het luis is en voegt daar aan toe, dat hij zal proberen het weg te spoelen. Hij pakt de grootste gieter en begint enthousiast te gieten.
Stomverwonderd kijk ik hem aan. “Hoe weet jij nou dat, dat luis is en hoe weet je of dit helpt?”
“Jij wil toch van de luis af!“ zegt hij, met de grootst mogelijke zelfverzekerheid.
De schat.
Dit voorbeeld zette me aan het denken. Mannen doen zo. Waarom?
Ik geloof dat ik het begrijp.

In de oertijd ging een man op pad, sloeg een beer tussen zijn ogen en sjouwde het beest zijn grot in.
In die grot zat zijn vrouw met een zuigeling aan de borst. Die zuigeling was de reden waarom de vrouw niet meegegaan was om die beer te verschalken.

De vrouw denkt na…

Goed, die vrouw zit daar dus, alle rust om na te denken en kijkt naar die beer.
Manlief wist zich het zweet van het voorhoofd (het is geen geringe klus een beer vangen, laten we er niet te min over denken) en rust uit.
De vrouw vraagt zich hardop af wat ze met de beer zullen doen. “De poten kunnen vanavond wel op de barbecue en van dat vel kan ik, als ik het een beetje handig aanpak wel drie omslagvellen maken, de baby heeft nog niet zoveel berenvel nodig. Wat zal ik eens doen met die schattige berenoortjes?”, filosofeert ze.
Als manlief nu was blijven zitten en lekker mee had gedacht over het thema: hoe haal ik zoveel mogelijk uit een beer, dan zag de gehele man/vrouw verhouding er tegenwoordig anders uit.

Hij blijft echter niet zitten. Hij hoort barbecue en denkt “HOUT!” en rent de grot uit om als een gek te gaan sprokkelen.

Ondertussen zit vrouwlief nog in de grot. Ze heeft de beer een eindje opzij geschopt, zodat ze de zuigeling in een mandje kan leggen. ” We hebben nog een restje wild zwijn”, denkt ze. “Dat moet op. Die beer blijft nog wel een paar dagen goed”.

Dan komt manlief binnen met armen vol hout. “Wat moet ik met dat hout?” roept ze stomverbaasd.
Hij kijkt haar verbijsterd aan en zegt: “jij wilde toch berenpoten roosteren!”
De schat.

lees ook: de bij in mij

like Like
14 antwoorden
 1. Stefaan BlogVivant
  Stefaan BlogVivant zegt:

  LOL, dan moet je hier is wonen! 2 mannen onder één dak :) je kan de eindeloze discussies over wie gelijk heeft al voorstellen :) Maar meestal ben ik dat… of toch niet… :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)