Dieet ? Nee, laat maar

dieet

Ik heb ooit geprobeerd een dieet te volgen. Ik hield het precies drie dagen vol.

Het zal de eeuwige rebel in mij zijn, het zal mijn eigenwijzigheid zijn, of mijn levensvreugde, geef het maar een naam…Maar na drie dagen afgepast eten wat een ander me voorschrijft, denk ik:” krijg de hik” En schep mijn bord vol andijviestamp. Met een biertje ernaast ! Hmmm, heerlijk.

Nu had ik een groot deel van mijn leven de mazzel, dat ik broodmager was, terwijl ik vrat als de spreekwoordelijke bootwerker. Vlak na mijn veertigste verjaardag vertrok de bootwerker onaangekondigd. Hij liet kilootjes na op mijn heupen.

Na de mislukte dieet poging


Na de mislukte dieet poging van hierboven, besloot ik dat ik mijn eetpatroon moest aanpassen. Dat is echt een goeie tip hoor dames. Zacht en kalm ga je van 6 boterhammen per dag naar 3 en op een dag kom je er achter dat je die toetjes niet eens meer lekker vindt.

Dat ging wel 15 jaar goed….totdat ik stopte met roken en stopte met menstrueren. The revenge of the kilo’s!!! Ze kwamen om te blijven…

Opnieuw probeerde ik te lijnen, ik bezocht zelfs een bijeenkomst van de WeightWatchers (ik had er veel goede verhalen over gehoord) maar ik kan wel zeggen: ik vond geen dieet dat bij me paste. Kleren pasten inmiddels ook niet meer…
Er mee leren leven en vooral kleren kopen die wel passen. Lastig, lastig, lastig.
De spiegel begon ik te mijden.

Op gegeven moment ontmoette ik een vriend die ik lang niet had gezien. Hij was afgevallen en zag er weer uit als in de tijd dat we elkaar voor het eerst leerde kennen, 25 jaar geleden. Intermittment fasting, bleek bij hem te werken.
Toch wel enigszins jaloers, ging ik op onderzoek uit. Er zijn tenslotte meer dieet fabels in de wereld dan gewone fabels. De wetenschap zei er niet veel over. In de New York Times las ik erover: “alles wat mensen overhaalt om minder te eten, helpt” En ergens anders las ik: “het beste dieet is het dieet dat je vol kan houden”

Het bleken allemaal ware woorden te zijn. Intermitment fasting, kan ik prima volhouden, omdat niemand me vertelt wat ik wel en niet mag eten. Ik eet alleen vrijwillig niet van 10 uur  ’s avonds tot 10 uur s morgens. Ik dieet dus nog steeds lekker niet….

lees ook eens : wereld galgo dag

like Like
Like
1
11 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik heb veel gelezen overfasting. De stap om het zelf te proberen heb ik nog niet genomen maar misschien moet ik dat eens doen.

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Ik hoorde laatst van een voedingsdeskundige dat je intermittent fasting wel onder professionele begeleiding dient te doen? Geen idee hoor, want ook ik heb mij nooit met een dieet bezig gehouden. Dat wil zeggen, ik hoorde wel van mijn neefje dat hij dit deed en eerlijk is eerlijk. Ik zie wel resultaat. Hij vertelde mij alleen dat het om een periode van 8 uur gaat dat je mag eten? En dat lijkt mij juist zo lastig. Ik sta rond kwart over 6 op en soms ga ik sporten als ik mijn kind naar school heb gebracht. Als ik dan pas om 12 uur mag ontbijten? Dat trek ik niet (denk ik).

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   er zijn enorm veel vormen van intermittent fasting…en er is – ik heb gezocht – heel weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.
   Ik denk niet dat het kwaad kan een aantal uren op de dag niet te eten… Ik sta rond half zeven op en ontbijt om 10 uur. Dat vind ik best pittig. het schijnt dat je nog beter afvalt/ je je nog beter gaat voelen als je voor je ontbijt een half uur beweegt. Die stap heb ik nog niet echt genomen, moet ik bekennen

   Beantwoorden
 3. Linda Meester
  Linda Meester zegt:

  Ik heb alle producten die we dagelijkse gebruiken vervangen door de gezondste, dus met het minste zout/ suiker e.d. Dan helpt iedere dag een beetje

  Beantwoorden
 4. Kim
  Kim zegt:

  Ik wil ook heel graag mijn eetpatroon aanpassen, maar momenteel zitten we aan het begin van een verbouwing (inclusief verbouwing keuken) heb dus al genoeg aan mijn hoofd. Na de verbouwing gaan we er helemaal voor. Nieuw huis, nieuw eetpatroon. Er moeten namelijk wel een paar kilootjes af… wellicht dat het sjouwen tijdens de verbouwing hier al aan bij gaat dragen ;-)

  Beantwoorden
 5. lodi
  lodi zegt:

  haha ja zo hou ik het ook prima vol :) ik vind dieet ook altijd een naar woord. Zelf eet ik gezond, ik heb mijn eetpatroon aangepast en zorg dat ik minder koolhydraten binnen krijg. Mijn kleding zit weet goed en ik voel me fit.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)