Gratis e-book downloaden, 4 sites bekeken en beoordeeld

ggratis e-book downloaden

  Gratis e-book downloaden, kan dat? Ik vergeleek 4 sites en geef je het antwoord.

Hoewel een e-book aanzienlijk goedkoper is dan een papieren boek, is voor niks altijd nog voordeliger.
Er zijn verschillende sites te vinden waar je gratis een e-book mag downloaden. Nu is de vraag natuurlijk: heb je daar ook echt wat aan? Want, zoals het oude spreekwoord zegt: alle waar is naar zijn geld…
Vaak is het zo dat gratis programma’s ook weer allerlei andere programma’s met zich mee brengen.

4 sites

Uw verslaggeefster ging op ( het digitale ) pad!
Om de sites goed te kunnen vergelijken in leggen we  de volgende maatstaven aan:
1 Welke boeken bieden ze aan?
2 Is de site overzichtelijk?
3 hoe makkelijk kan je een e-book gratis downloaden
4 Neemt het programma andere programma’s mee.

e-book gratis downloaden, de praktijk

RAKUTEN KOBO.
Ga naarKobo.com. Kies: e books en kies daar gratis boeken.
Er wordt een allegaartje van boeken aangeboden. Voor zover ik het kan bepalen allemaal van onbekende auters en veel fantasy.
Het in een absoluut onoverzichtelijk zooitje, er is geen enkele manier om hier een zoekterm in te gooien: scrollen is het enige wat erop zit…
wil je een e-book gratis downloaden, moet je wel een account hebben. De meeste mensen met een E reader hebben zo’n account en anders moet je het even kosteloos aanmaken. Daarna kan je het boek net zo makkelijk downloaden als je gekochte boeken.

BOL.COM

Ga naar https://www.bol.com/nl/m/digitaal-gratis/
Wat je hier vind zijn klassiekers, gouden ouwe zogezegd. Bijvoorbeeld Jules Verne, Alleen op de Wereld, de Camera Obscura en zo nog heel wat beroemde klassieke boeken.
De site is enorm overzichtelijk: een A 4tje Met twee categorieën: Nederlandstalig en Engelstalige e books.
Ik kies voor Tale of two  City’s  van Dickens. Ik hou van Dickens en dit boek wilde ik toch al lezen. Bovendien: voor een goed onderzoek, heb ik wat over.
Moeiteloos kan ik het boek naar mijn pc downloaden en vandaar weer naar mijn e reader. Missie gratis e-book downloaden geslaagd

BOOKBOON

Met deze site ben ik snel klaar. De studieboeken zijn gratis. Voor ander soortige boeken moet je een account aanmaken. De eerste maand is gratis, daarna kost het iets meer dan 5 euro per maand.
Dat is natuurlijk niet veel. En je kan natuurlijk in die eerste maand zien of het allemaal de moeite waard is. Maar toch: ik hou niet van dat soort geintjes. Ik vergeet geheid me af te melden.. gratis e-book downloaden? hmmm, nou ja..niet voor mij in elk geval

GRATIS-BOEK.NL

Ga naar https://gratis-boek.nl/ Deze site biedt een aangenaam allegaartje van allerhande soorten boeken. Voor de liefhebbers van de Bouquetreeks, is er een enorme ruime keus, maar je vindt ook Paul Coehlo en Geert Mak. Bovendien vind je er veel auteurs die gratis hun boek aanbieden.

De site heeft een prima zoekfunctie, dus je hoeft niet eindeloos te scrollen.
Maar dan…ik zoek me suf, klik op diverse reclamelinken die me vragen iets te downloaden. Maar het door mij uitgekozen boek van Sophie Kinsella downloaden lukt me niet. Na het nodige gevloek vind ik de link: lees dit boek online en vandaaruit vind ik de link: download this book. En daar loop ik weer vast.. gratis e-book downloaden?? Hmmmmm….

Het kan aan mij liggen…

Samenvattend:

Je kan duidelijk gratis e-books vinden, maar als je de allernieuwste 7 sisters gratis wil downloaden, dan kan je het wel vergeten…

lees ook: muziek is geen wedstrijdlike Like
10 antwoorden
 1. Bastiaan
  Bastiaan zegt:

  Gratis boeken kan je tegenwoordig overal terugvinden. Met de komst van de ebooks is er een wereld open gegaan voor mij, alleen al geen grote boekenkast meer in huis te hoeven hebben :-)

  Beantwoorden
 2. HippeShops
  HippeShops zegt:

  Handig dit overzicht voor e-reader gebruikers. Zelf heb ik liever een écht boek in handen. Dus niet swipen maar gewoon ouderwetse blad voor blad omslaan. Ook een fijne afwisseling op het vele beeldscherm werk en getuur op de smartphone ;-)

  Beantwoorden
 3. hippiemeisje
  hippiemeisje zegt:

  wel fijn om te weten eigenlijk
  Ik ben niet zo een fan van e-books, maar het is wel fijn om te kunnen bekijken en zo ook te kunnen lezen.

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Die laatste variant vind ik altijd zo irritant en ook flauw. Dat ze je lokken, maar als puntje bij paaltje komt dat je dan moet betalen ineens.

  Beantwoorden
 5. Marjolein
  Marjolein zegt:

  Wat handig om het zo even onder elkaar te hebben, al moet ik eerlijk zeggen dat ik toch liever een écht boek in handen heb. Voor de vakanties is het soms nog wel eens leuk om als back-up wat e-books achter de hand te hebben, voor het geval je eens uitgelezen mocht raken. ;-)

  Beantwoorden
 6. KoolFamily
  KoolFamily zegt:

  Ik kan echt niet goed lezen op een tablet, vandaar dat ik echt geen affiniteit met ebooks heb. En eerlijk denk ik dat dit ook niet zo succesvol is als ooit werd gedacht. Gratis ebooks kunnen wel helpen om de drempel te verlagen en mensen te leren kennis maken met ebooks.

  Beantwoorden
 7. Henk
  Henk zegt:

  Logisch dat alleen de boeken waarop de rechten van zijn verjaard gratis zijn. Auteurs van recente boeken moeten natuurlijk ook leven. Ik vind de discussie van in hoeverre je ebooks wel of niet mag doorgeven wel een boeiende. Wat daar de voorwaarden voor zijn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)