Hoe kinderen hun eigen stijl ontwikkelen en wat we daarvan kunnen leren

stijl ontwikkelen

Ik wil een andere stijl ontwikkelen die bij me past nu ik wat ouder wordt

De laatste paar jaar, wordt ik me er meer en meer van bewust, dat ik ouder wordt en dat dat gevolgen heeft voor mijn kledingstijl. Zwart – wat ik veel droeg – wordt te hard, pastelkleuren maken me wel heel erg flets…Ik moet een andere stijl ontwikkelen. En  ik wen er langzaam aan, maar van harte gaat het niet

Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat mijn dochter haar eigen smaak begon te zoeken.
Ze was denk ik vier of vijf jaar oud en werd zeer duidelijk in wat ze wel en niet wenste te dragen.( Dat zoonlief een heel ander verhaal was, zal jullie niet verbazen) Haar eigen stijl ontwikkelen, het kind deed niets liever.

eigen stijl ontwikkelen

Mooie kleertjes, daar hield ze van, wat je bij jayno.nl ziet bijvoorbeeld, dat paste bij mevrouwtje.
Het was eigenlijk reuze schattig om te zien, hoe dol ze was op “dansjurken”, roze jurken die heel wijd uitwaaierden wanneer je er rondjes in draaide.
Van dansjurken evolueerde ze naar stoere Cars-broeken, naar malle T-shirts om toen ineens, toen ze naar de middelbare school ging, om te slaan naar een “college-stijl” op zijn Amerikaans. Ik plaagde haar wel eens met haar chique uiterlijk. Maar ook dat ging voorbij….

Het was natuurlijk heel logisch dat bij elke nieuwe levensfase een nieuwe look uitgeprobeerd moest worden. Kinderen ontwikkelen zich van binnen, maar ook van buiten: om het half jaar pasten kleren letterlijk niet meer. (Een heerlijk excuus om een nieuwe stijl te ontwikkelen!)

trotse moeder

Als trotse moeder durf ik gerust te zeggen: wat ze ook aantrok, ze kwam er mee weg. Alles stond haar. Ik denk dat het heel goed is voor meiden om flink met hun uiterlijk te experimenteren. Wie ben ik, op wie wil ik lijken, hoe voel ik me in eens een heel ander outfit?
Als moeder gunde ik mijn kind dat van harte.

Waar ik niet op gerekend had, was dat ik ook een beetje moet experimenteren met stijlen, wie ben ik, hoe wil ik eruit zien? Waar is die opgewekte vrolijkheid waarmee mijn dochter radicaal van stijl kan veranderen

lees ook: je tuin gezellig inrichten, hoe doe je dat

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)