En wat heb je dan?? Nog niks!!

het kost niks

Ik liep over de IJhallen markt in Amsterdam. Dat is een markt die een week-end per maand gehouden wordt. Handelaren worden er zorgvuldig geweerd. Behalve de poffertjes bakker en de frietboer, die ook koffie verkoopt.

Dochterlief en ik dwaalde tussen de kraampjes. Schat jagend. Op zoek naar die ene broek, dat ene paar schoenen. Die ultieme tas. Dat is wat je doet op een rommelmarkt. Dat ongedragen blauw suède jasje, voor drie euro. Dat vonden we vorig jaar… Wij zijn ervaren schatjagers, dochterlief en ik. We weten dat je soms met een tas vol schatten thuiskomt. Soms met niks en soms met een tas die een vol schatten leek. Bij nader inzien, miskopen zijn.
Dat hoort er allemaal bij.

We gaan voor ons plezier.  We nemen het pontje over het IJ. De 5 euro entree leggen we graag neer. En we lachen en kletsen en wikken en wegen… Moedigen elkaar aan om die trui, die tas, dat kettinkje toch te kopen. Dochterlief trakteert me op een groen kanten jurkje. Zo hebben we een lekker ochtendje, daar op die IJhallen markt

Het kost niks, die IJhallen markt

Wij dingen niet af. Ooit hebben we hier zelf een kraampje gehad. Doodziek word je van mensen die nog afdingen als de prijs een euro is… Eigenlijk kost het niks, allemaal. We glimlachen soms lief en zeggen: “daar moet ik nog even over nadenken…” Dan vinden we het die euro’s toch niet waard.

De eerste keer dat we er waren maakten we de fout te denken: ach maakt het uit, kost allemaal toch niks. Maar dat doen we nu niet meer. Want thuis komen met spullen die je niet gaat gebruiken, is zonde.

Maar soms valt het tegen

Een deel van de markt is in de hallen (zoals de naam al zegt) een deel staat lekker buiten, voor de hallen. We zijn op weg naar huis en dralen nog even wat in het buiten gebeuren. Er is ook zoveel te zien.
Dan hoor ik een mevrouw verontwaardigd roepen: “Ja en dan heb ik twee friet en twee frikandellen gehaald. Voor dertien euro! En wat heb ik dan? Dan heb ik nog niks!!”

Nou ja, denk ik: “je hebt twee friet en twee frikandellen. Noem dat maar niks!”
Maar ik zeg het toch maar niet…..

Lees ook: modieuze mondkapjes

like Like
Love
1
15 antwoorden
 1. Kristof
  Kristof zegt:

  De markt is superleuk! Ik woon in Antwerpen en daar heb je zowel zaterdag als zondag een grote markt. De moeite om eens te doen als je ooit daar bent!

  Beantwoorden
 2. Daniëlla
  Daniëlla zegt:

  Ik heb er zelf helemaal niks mee, maar mijn opa gaat regelmatig naar zit soorten markten om vervolgens met de leukste dingen thuis te komen. Moet net je smaak zijn, maar het kost allemaal geen drol. ? Leuk dat je dit met je dochter doet.

  Beantwoorden
 3. Marjolein
  Marjolein zegt:

  Leuk om met je mee te lezen, ik ben er nog nooit geweest en veel over gehoord. Soms kom je met pareltjes thuis en soms met echt helemaal niks Het blijft een tof avontuur

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)