Wat als het een complete lockdown wordt

lockdown

Gedachtes over een complete lockdown , denk even mee!

Persoonlijk geloof ik niet in de volledige lockdown en met enig cynisme hoor ik bepaalde politici pleiten voor grenzen die dicht moeten. ”Whats new”, denk ik dan. Mensen die een pandemie gebruiken om op hun stokpaardje rond te huppelen, hoe serieus moet ik die nemen?

Maar goed, het zou niet voor de eerste keer in de wereld zijn, dat de schreeuwlelijken winnen….
Dus manlief en ik gingen zitten en vroegen ons af: wat gaan we dan doen?

Wat verstaat men onder een complete lockdown?

Het eerste waar we tegenaan liepen was de vraag: hoe lockdown is een lockdown? Wat mag in zo’n geval wel en wat mag niet?? Mogen wij onze voorgevel schoonmaken? Dat is een klus die we al twee jaar voor ons uitschuiven. Of is onze oprit ook al de straat?
Mogen we wel in onze achtertuin? En in het verlengde daarvan: mogen we (desnoods met de auto) naar onze volkstuin? Mogen we (als we de auto nemen) nog bij elkaar op visite?
Wie weet dat?

Niet zonder frisse lucht

Uit ons gesprek wordt een ding me superduidelijk: als ik niet mag tuinieren, gaan het moeilijke weken worden, in die lockdown.Voor de frisse lucht kan ik nog wel in de tuin of op het balkon gaan zitten. Maar niet mogen wandelen en de tuin niet kunnen schoffelen….auwwwww
In Italië verhuurt mijn zijn hond…..ik begin dat te begrijpen. Wellicht mag ik de hond van de buren een uurtje per dag huren??

Hobby’s uitleven

We gaan niet hamsteren, zo asociaal zijn we niet. Maar we kijken wel kritisch het huis rond: hebben we genoeg hobbymateriaal om die lockdown door te komen? Manlief beeldhouwt en heeft nog wel wat blokken marmer staan, als we de achtertuin in mogen, zit hij goed. Ik besluit nog even langs de wolwinkel te gaan, op zoek naar een nieuw haak/brei project. Die das waar ik aan werk is van het week-end wel af….

lees ook± veiligheid zit in een klein hoekje

like Like
Like
1
1 antwoord
 1. Nori78
  Nori78 zegt:

  Eigenlijk hebben we al een lockdown. Er moet massaal worden thuisgewerkt, scholen, bars, veel winkels en restaurants zijn dicht en er wordt aangeraden om thuis te blijven. Het enige verschil met een totale lockdown is dat de politie en erger nog het leger deze zal handhaven. Laten we dat voorkomen. Dat lijkt me iets dat ik absoluut niet aan mijn herinneringenlijstje wil toevoegen. Zelfs niet aan mijn slechte-herinneringenlijstje:-(

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)