Wanneer je figuur verandert en je een nieuwe look zoekt.

rok

een nieuwe jurk of rok?

Er was niks aan te doen, overgang, stoppen met roken, dat soort zaken: mijn figuur veranderde.
En, je begrijpt het al: dat was geen verandering ten goede. Van een mager scharminkel werd ik een gezellige moeke. Het was wel wennen.

Wanneer je figuur verandert, passen je kleren niet meer. Van deze schokkende mededeling kijken jullie natuurlijk niet op. Maar voor mij, die 30 jaar lang dezelfde maat had, was het even wennen, dat kan ik je verzekeren. Elk nadeel heeft zijn voordeel. In mijn zoektocht naar mijn nieuwe ik, leer ik steeds meer leuke merken kennen. Ik neem jullie vandaag mee naar La fee maraboutee en Kyra en Ko.

Kyra en Ko

Laten we beginnen met Kyra en Ko. Op het forum ben ik bezig met een overzicht van vrouwelijke Nederlandse ontwerpers, en daar wordt toch wel duidelijk dat modeontwerpen een mannen ding is. Coco Chanel zei al dat mannen zich niet zouden moeten bemoeien met wat vrouwen dragen. Gelijk heeft ze, maar in de praktijk moet er nog veel gebeuren, voor het zover is.
Goed Kyra en Ko, dus. Mode door vrouwen en voor vrouwen.

Zo zien we het graag.
Neem bijvoorbeeld dit roze jurkje. Het lijkt heel simpel, maar dat is het zeer zeker niet. Het is zo ontworpen, dat het mooi slank afkleed, doordat hij achter wat ruimer is dan aan de voorkant. Bovendien is hij gemaakt van heel soepel vallende stof, die nergens strak gaat zitten.

Nog een mooi voorbeeld van zo´n slank afkledend jurkje:

Ook een heel mooie coupe ! Persoonlijk zou ik er geen sneakers onder dragen, maar dat is een ander verhaal…

Ik heb altijd graag lange rokken gedragen, ze zijn onpraktisch, ik ben de eerste om dat toe te geven. 

Het lange rok debacle

Ooit – toen ik nog een arme student was – kocht ik voor veel geld een prachtige wijde rok, met een paar lagen. Oranje  en roze en geel. Een echte zigeunerrok. Ik was er zo blij mee. Vol trots trok ik hem aan op weg naar een feestje. Halverwege de reis, wapperde het ding mij fietsketting in….meer vertel ik er niet over. Ik laat het aan jullie voorstellingsvermogen over. Het enige wat ik er nog over kwijt wil, is dat de resten van de rok weken in een plastic tasje hebben moeten wachten, voor ik er aan toe was, de zaak in de vuilnisbak te mikken.

Het heeft mij er nooit van weerhouden, om van lange rokken te houden en ze te dragen. Wijde rokken staan iedere vrouw fantastisch.

Bij la fee maraboutee, vond ik droomrokken, kijk bijvoorbeeld eens naar deze bruine rok

perfecte rok

Perfecte rok, toch? ( en nee ik beloof het ik ga er niet mee op de fiets zitten)
Wanneer je geen fan bent van effen rokken, omdat je bijvoorbeeld zo’n enorme lap stof wat saai vind, dan kan je altijd kiezen voor een dessin

Dat hele kleine beetje oker in dat grijs/zwart vind ik bijzonder stijlvol. Hier zou ik dus wel sneakers onder dragen. Mij hoge zwarte.

Mocht je het gevoel hebben bij la fee Maraboutee, dat het wat plezierig on-Nederlands aandoet, dan heb je helemaal gelijk. Het is een Frans merk. En olala, die Françaises weten wat elegantie is! 
lees ook eens: reserveband

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)