De lifestyle coach en de lunchpauze

life style coach

“Je moet”, had haar lifestyle coach tegen haar gezegd: ” meer bewegen. Meer ondernemen, meer doen”. Ze had haar alleen maar verbaasd aangekeken. Dat had ze niet moeten doen. Nu kwam de lifestyle coach pas goed op dreef. En verloor zich in een lange monoloog, die bestond uit een waslijst tips om te bewegen. Tips die ze recht van internet geplukt moest hebben. En die ze duidelijk zelf ook niet toepaste. Ze was beslist een paar  kilo te zwaar. En happy oogde ze zeker niet.

fantastische lifestyle coach

“Heb ik weer”. Had ze gelaten gedacht. “Win ik op Facebook ook eens wat…. “ een sessie met een fantastische lifestyle coach, die helemaal niet fantastisch is, nog niet eens leuk is en waar ik helemaal niks van kan leren.
Het enige goede is, dat ik het niet hoef te betalen. En dat ik verder toch geen moer te doen heb”

Ze zag haar collega’s richting kantine gaan, sloot haar PC, pakte haar tas. Ze zag Marriet de toiletten inschieten, die ging haar make-up bij werken. Vaak liep ze even achter haar aan, even lekker bij roddelen. Maar vandaag had ze daar geen zin in.  De gesprekken kwamen toch altijd op hetzelfde neer.

de stem…

Op de een of andere manier bleef de stem van die onmogelijk lifestyle coach in haar hoofd hangen.
“Begin met kleine dingen”, riep die stem zogenaamd opgewekt. “neem in de kantine eens iets gezonds, of neem brood mee en maak een wandeling”
“YEAH, right. De gedachte aan haar broodje kroket hielp haar de ochtend door. En als je nou niet ophoudt”, zei ze tegen de stem van de lifestylecoach, “neem ik er twee! Met mosterd, mayo en ketchup”

naar buiten

In plaats daarvan liep ze de trap af, deed de buitendeur open en stapte het kantoor uit.
Had ze ooit wel eens gewaardeerd, dat ze op een kantoor werkte midden in de binnenstad van Leiden? Ze liep op haar gemakje de gracht af, genietend van de kleine winkeltjes en de grappige kleine huisjes die allemaal anders waren geschilderd en aangekleed.

Bij een bakker kocht ze snel even een krentenbol om toch maar zo lang mogelijk van het mooie weer en de stad te kunnen  genieten.
Precies voor het einde van de pauze, was ze weer terug. Ze voelde zich fit, en eigenlijk, wat was dat voor een gevoel: vrolijk….

zou ze…..

Zou dat rare mens, die zich lifestyle coach noemde, die te dik was en haar tips van internet haalde, dan toch gelijk hebben?? Had zij een andere levensstijl nodig om weer te kunnen genieten??

lees ook eens : Wennen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)