fbpx
Vrouw en trends

Vergrijzing

vegrijzing
Irene
Geschreven door Irene

De wereld heeft meer vergrijzing nodig, dat was de conclusie die ik trok na een discussie met mijn zoons. Ik hoor u al roepen, de vergrijzing is toch juist een probleem!

Ja die vergrijzing is een probleem, maar daar wil ik het hier niet over hebben. Het probleem dat een steeds kleinere groep jongeren voor een steeds grotere groep moet gaan zorgen is zeker iets wat aandacht verdiend, maar vandaag even iets heel anders.

Mijn zoons en vergrijzing…

De conclusie dat de wereld meer vergrijzing nodig heeft, volgde op een discussie met mijn zoons over de moorkop, die door een handige bakker is omgedoopt in een chocoladebol. Hij heeft er veel aandacht mee gekregen, als zodanig kun je spreken over een succesvolle marketingstrategie, maar hij heeft ook veel over zich heen gekregen, tot bedreigingen aan toe. Daar ging het me om, waarom maakt de ene groep zich druk over de naam moorkop en de ander over het veranderen van die naam. Dat heet polarisatie of te wel zwart-wit denken, terwijl je het ook wat genuanceerder zou kunnen bekijken; gewoon grijzer dus!

wat maakt het uit?

Wat kan mij het nou schelen dat die caloriebom moorkop wordt genoemd, of vanaf nu chocoladebol, daar kan ik me echt niet druk om maken. Nou kom ik uit Brabant, daar kennen we die hele moorkop niet eens, dat heet bij ons een Bossche bol. Ik wil het ding met alleplezier vanaf nu chocoladebol gaan noemen en ik vind het prima als iemand anders het ding moorkop gaat noemen, maar wat ik absoluut niet goedkeur is dat we elkaar de hersens inslaan om zoiets onbenulligs als de naam van een gebakje.

Kortom de wereld heeft meer grijs nodig. Ik hoor u al denken, dan hoeft die luie donder haar haar niet te verven, maar ik zie dat toch iets minder zwart-wit!

Like

Over de auteur

Irene

Irene

22 reacties

Geef een reactie