Ik weet dat het niet aardig is

perfecte wereld

Bestaat de perfecte wereld…..

Er zijn enorm veel tips, hoe je je moet wapenen tegen de overvloed aan eisen die op ons afkomt.
je kent ze vast wel de ouderwetse: ga op tijd naar bed, maak een rustgevende wandeling, drink een kopje smerige kruidenthee… En de moderne: zet je telefoon en laptop een uur voor je naar bed wilt uit en ga vooral niet op Facebook en/of Instagram lezen.

De perfecte wereld

Want op Facebook en Instagram doet iedereen alsof er in de hele wereld geen vuiltje aan de lucht is. Onder strak blauwe hemels, met een lief klein schapenwolkje, staan meiden (met een beeldschoon figuur) bevallig geleund tegen een oldtimer. Wedden overigens dat ze daar never nooit mee uit rijden gaan. Wel eens in een oude Volkswagen kever gezeten onlangs? Ikke wel. Ik vond het enig hoor. Van Alphen naar Nieuwkoop (dat is 15 minuten). Je moet er toch niet aan denken dat je in zo’n rammelbak, die hoestend en proestend de 90 km per uur haalt, van Alphen aan den Rijn naar Groningen moet rijden…

De niet perfecte wereld

Enfin, om niet helemaal in een dip te raken dat jij geen beeldschoon figuur hebt, geen dagje naar het strand mag en dat een oude Volkswagen Kever absoluut onbereikbaar voor je is, moet je dus niet op social media gaan rondhangen.

Maar ik had van de week het tegenovergestelde: ik was in een opperbest humeur en scrolde even door Facebook, op zoek naar een post die ik nodig had.
Ik weet niet wat het was, maar ik kwam de ene huilpost na de andere tegen… Allemaal tegenslag, allemaal mensen die na de tegenslag weer op moesten krabbelen, allemaal mensen die eventjes hun hart wilde luchten omdat… Sommigen deden het nog op rijm ook…

niet aardig…

Ik weet dat het niet aardig van me is, maar binnen een paar minuten, had ik een bar slecht humeur.
“Doe iets aan je situatie!”, dacht ik. “gebruik je energie niet om hier publiekelijk een potje te lopen klagen”. Het is natuurlijk makkelijk oordelen vanaf de zijlijn. Heel makkelijk. Meestal doe ik het ook niet. Maar vandaag wel. Eventjes. En  toen dacht ik: “hmmmm, mensen mogen niet vrolijk zijn op Facebook en niet verdrietig… wat mogen ze dan wel…”

het juiste antwoord…

Het juiste antwoord, lieve lezers is: ze mogen alles, maar waarom zetten we het in vredesnaam allemaal op Facebook

lees ook eens : Ode aan de ochtend in de stad

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)