Het domino effect van een failliet V&D

V en D

V en D sluit voorgoed de deuren dat weten we allemaal, maar staan we er wel eens bij stil, wie er in deze val meegesleurd worden?

Als je daar naar kijkt dan schrik je toch behoorlijk. Dat zijn er meer dan jij zo op het eerste gezicht zou denken. Laten we eens kijken:

Wie vallen mee met V en D

De Verhuurders:

V en D had een aantal winkels op toplocaties, heel gewilde plekken, en natuurlijk op een aantal minder populaire plekken. Nu kan je zeggen: mooie grote panden op toplocaties: dat ben je zo weer kwijt, maar gemiddeld duurt het een jaar voor zo’n groot pand een andere huurder heeft gevonden. Die dan vaak ook nog de nodige veranderingen eist. Ondertussen staat zo’n pand dus niets op te brengen…

De shops in shops:

V en D was aan een shop in shops formule begonnen, je rende er binnen vijf minuten langs verschillende merken en langs Rituals.
Al die merken zijn nu dus, voor hen kennelijk aantrekkelijke, verkooppunten kwijt. Voor ze nieuwe hebben, dat duurt even…

Leveranciers:

Leveranciers kunnen op verschillende manieren de klos zijn.

    • [*]

Ze blijven zitten met al bestelde, maar niet betaalde spullen. Dat is vooral heel vervelend als het om “eigen merk” gaat. Algemene merken kan je nog proberen op andere punten te verkopen.

    • [*]

Erger is als ze blijven zitten met spullen die al geleverd zijn, maar nog niet betaald.

    • [*]

Ze zijn een klant kwijt.
Vooral dat laatste kan heel hard aankomen…

De rest:

Denk aan de mensen die voor V en D zorgen voor de computersystemen (in dit geval Cap Gemini, die in ieder geval geld wist binnen te slepen door te dreigen anders het hele kassasysteem op zwart te zetten)
Denk aan de beveiligers. En de schoonmakers en mensen die de internetbestellingen verzorgden. Maar ook al  de mensen die die pakketjes inpakten…

Zie je het domino-effect?

lees ook: Dilemma

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)