Dilemma. door Jolanda van Espracom

dilemma

Soms  zit ik met het volgende dilemma:

Ik rijd alweer ruim een jaar met veel plezier op de touringcar. Daarnaast ben ik nog steeds bezig met mijn trainingen en coaching. Ik vind beide leuk. En het mooie van twee verschillende dingen doen is dat het beide ook leuk blijft.

En ik merk ook dat de onregelmatige tijden van het bus rijden maken dat ik te weinig bezig ben met publiciteit en acquisitie. Wanneer ik een dag vrij ben moet ik omschakelen, dan heb ik even geen puf om achter de computer te gaan zitten of erop uit te gaan om te netwerken. De tweede dag gaat beter maar ik heb ook nog een huishouden. Kortom, het bus rijden neemt eigenlijk te veel tijd in beslag.

De laatste tijd ben ik weer gevonden door het Rode Kruis. Ik geeft daar workshops over communicatie en op vrijwillige basis werk ik mee aan verdiepingsdagen. Ontzettend leuk om te doen en voor de workshops krijg ik wel betaald. Weliswaar geen wereldbedragen maar genoeg om de rest van die dag vrij te laten.

Je zou denken: wat is het dilemma?

Je zou denken: wat is dan het dilemma? Wel, ik merk dat ik toch wel meer zou willen met mijn trainingen. Zeker nu ik samen met een collega zulke leuke inspiratiedagen in de maak heb. Maar ja, dan moet ik daar vrije dagen voor gaan inplannen. En de vraag is dus: ga ik dat risico nemen, want dat betekent toch weer (tijdelijk?) minder inkomen. En tja, ik moet ook eten.

Is er iemand die dit herkent? Die eigenlijk iets naast haar huidige werk zou doen maar dat het qua tijd gewoon niet lukt? Er wordt van ons vrouwen vaak verwacht dat we duizendpoten zijn. Dat we het allemaal aankunnen. En dat is ook wel zo zolang het allemaal leuk is. Maar er komt ook een punt dat het genoeg is. Dat we toe zijn aan rust. Of dat nou een baan is naast het huishouden met kinderen, een baan en een intensieve hobby of, zoals bij mij, twee verschillende soorten werk

lees ook: Margaret van Asselt

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)