De puinhopen in mijn huis

fijn huis

fijn wonen, wat is dat eigenlijk, wat bedoelen we daarmee?

Soms ziet mijn huis er werkelijk keurig uit, alle stof en kruimels van de vloer zijn opgezogen. De kussens zijn opgeschud. In mijn kamerbrede, kamerhoge boekenkast staan alle boeken keurig op alfabet gerangschikt op stof vrije planken. Mijn  zeer verantwoorde prullaria zijn met een achteloze nonchalance her en der in de woonkamer geplaatst.

Zo’n frisse , schone weloverwogen ingerichte kamer, dat is fijn wonen, dat kan ik je verzekeren.
een boost voor je ego! Een kamer een koningin waardig. Een kamer mij waardig, dus.

Soms liggen er in mijn huis volkomen onduidelijke stapels en die liggen overal. Naast mijn bank, naast de bank waar manlief op woont. De kussens en de kleedjes op de bank scanderen: “Was-sen was-sen!!” ze zitten onder het kattenhaar en kennelijk vinden ze dat niet fijn.
Er mag trouwens door de hele kamer wel een stofzuiger worden getrokken.

fijn wonen? voor mij wel

Zo’n rommelige kamer, waar tig nog niet helemaal afgemaakte zaken rondzwerven en ergens ook nog een half volle fles rode wijn staat, dat is fijn wonen, dat kan ik je verzekeren.
Het bruist er van de ideeën en de plannen. Een boost voor je creativiteit. Een kamer  een kunstenaar waardig. Een kamer mij waardig dus.

Is het herkenbaar of ben ik de enige met een gespleten persoonlijkheid als het aankomt op hoe je huis in te richten en te onderhouden?

Er zijn tijden dat ik geprikkeld en geïrriteerd raak wanneer het er niet allemaal tip top uitziet.
En de projecten waar ik mee bezig ben, moeten ook duidelijk zichtbaar en afrondbaar zijn.

Maar er zijn ook tijden waarin dat laagje stof op de boeken mij totaal niet kan boeien. Tijden waarin ik aan twee haakwerken tegelijk bezig ben. En/of twee boeken tegelijk lees  (Een serieus en een dom feelgood boek) Of gewoon uren met een vriendin aan de telefoon zit.

Ik heb me er allang bij neer gelegd dat ik zo in elkaar zit. Maar ik ben nieuwsgierig: zijn jullie ook zo dubbel als het gaat om de puinhopen in je huis?

Misschien behoefte aan warme kleuren in de woonkamer ? Kijk eens bij 100% woongeluk.nl, daar vind je leuke ideeen!

like Like
Like
2
14 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Mijn hoofd en huis staan in verbinding met elkaar. Voel ik me goed en vrolijk dan is mijn huis keurig netjes. Is het een warboel in mijn hoofd dan is dat ook zo in mijn huis. Als dat gebeurd begin ik vaak met het opruimen van mijn huis en word mijn hoofd ook langzaam aan weer rustig

  Beantwoorden
 2. MoniqueMichelle
  MoniqueMichelle zegt:

  Bij ons is het soms een rommel en soms netjes en alles er tussen in. Haha. Met 2 kleine kinderen en inmiddels een aankomende verhuizing is het soms een beetje behelpen.

  Beantwoorden
 3. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik hou van een opgeruimd huis, maar mijn vriend laat altijd alles rondslingeren en inmiddels heb ik het maar geaccepteerd dat het regelmatig een georganiseerde bende is in huis.

  Beantwoorden
 4. Manon
  Manon zegt:

  Jazeker. Rommel is ook gewoon rommel en hoeft geen dubbele betekenis te hebben van een vol hoofd, stress oid. Gewoon opgestapelde troep die prima daar in dat hoekje ligt voor nu.

  Beantwoorden
 5. Annelore
  Annelore zegt:

  overdag mag het rommelig zijn, maar voor ik ’s avonds in de zetel plof heb ik het graag opgeruimd, anders blijft het in mijn hoofd net zo rommelig als in huis.

  Beantwoorden
 6. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik ben wel aardig van het opruimen hoor en twee haakwerkjes of twee boeken tegelijk lukt me niet, dan raak ik echt de weg kwijt :) Mijn kinderen kennen mijn opruim woede ( zij zijn niet zo haha) maar houden zich hier aardig aan, al moet ik soms echt zeggen en nu hop hop opruimen allemaal.

  Beantwoorden
 7. VerKlaproos
  VerKlaproos zegt:

  Ik heb een gezonde hekel aan alles wat huishouden is. Zo oneindig en repetitief maar ben altijd blij als alles weer gedaan is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)