fbpx
Vrouw en trends

Stoptober, stoppen? waarmee en waarom?

stoppen
Felice
Geschreven door Felice

Sinds 2014 is oktober de nationale stopmaand. Uit het feit dat we al 5 jaar een stopmaand per jaar nodig hebben om te stoppen, blijkt toch maar weer klip en klaar dat stoppen helemaal niet mee valt.
Want anders waren we er na een jaartje of wat wel klaar mee geweest.

stoppen met de verkeerde dingen?

Zou het zo kunnen zijn, het is maar een gedachte, dat we gewoon met de verkeerde dingen stoppen?
Laat ik een voorbeeld geven. Ik was 23 jaar en stopte met roken. Anderhalf jaar later, begon ik weer (stress, narigheid, gewoon ongelukkig wezen, ach je kent het wel) Ik rookte dus weer – en met smaak – maar met een stevig schuldgevoel. Na een half jaar sprak ik mezelf ernstig toe: “of je stopt weer met roken” zei ik “of je stopt met je schuldig voelen en je geniet er gewoon van”

zonder schuldgevoel

Ik koos voor het stoppen met me schuldig voelen en heb 30 jaar met smaak gerookt. Toen vond ik het welletjes. Ik erkende dat ik verslaafd was . Dat vond ik best vervelend, dus ik stopte met het verslaafd zijn.  Wanneer ik samen ben met een vriendin die rookt (ik heb vier rokers onder mijn vriendinnen), rook ik gezellig mee. Zonder schuldgevoel, zonder verslaving. Want daar ben ik mee gestopt.

stoppen is niet ingewikkeld

Stoppen is dus niet zo ingewikkeld, als je maar het juiste kiest om mee op te houden. Tot nu toe heb eigenlijk niets bedacht om mee te stoppen dit jaar. Maar al schrijvend, valt me iets in. Ik mag best eens kappen met typefouten in mijn stukjes achter te laten… Het staat onprofessioneel, ik erger me bij anderen ook aan taal- en typefouten! Kom op, dit gaat reuze leuk worden.

reuze lollig

Misschien is daarom stoptober nog niet afgeschaft, stoppen kan gewoon reuze lollig wezen. Bedenk iets geks, iets dat je hindert, dingen die je gewoon nog niet goed genoeg doet en stop er gewoon mee!

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

7 reacties

  • Dat heb ik dus ook! Ik ben niet verslaafd aan roken maar soms heb ik er gewoon echt zin in. Mijn vrienden roken ook en soms rook ik 1 mee, en soms rook ik weken niet en ik maak me er ook niet druk om hoe ik het doe zo.

  • Ik ben in 2011 gestopt met roken en met drinken maar ik kan nog genoeg bedenken waar ik nu nog mee moet stoppen. Met zorgen maken en stressen bijvoorbeeld.

  • Je kan inderdaad met van alles stoppen. Zelf hoef ik niet te stoppen met roken, heb het nog nooit gedaan. Ben het ook niet van plan. Maar wel goed om na te denken over andere dingen waar mee je moet stoppen

  • Stoptober… ik rook niet (meer), maar er zijn genoeg andere zaken om over na te denken waar je mee kan stoppen. Stoppen of voornemens om…. het kan van alles zijn :-). Leuk om over na te denken.

Geef een reactie