Drie tips voor het designen van jouw vensterbank

vensterbank

Een vensterbank is de perfecte plaats voor planten, kaarsen, potten, et cetera. Vaak plaats je wat kleine accessoires op de vensterbank, waardoor het erg druk kan worden. Je moet er dus voor zorgen dat het netjes en overzichtelijk blijft, zodat het goed aansluit bij de rest van je interieur. Bekijk hieronder hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw vensterbank dat ‘wauw-effect’ krijgt.

Kies de raamdecoratie die past bij jouw stijl

Raamdecoratie maakt jouw interieur helemaal af. Het zijn echt die spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ die zorgen voor dat ‘wauw-effect’. Hou je bijvoorbeeld van een industriële uitstraling? Dan passen daar zwarte shutters heel goed bij. Heb je shutters nodig? Zorg dat je je vooraf goed oriënteert, want er is zoveel keuze! Kies voor een duurzame shutter, dan kun je er extra lang van genieten!

Geef de vensterbank een opvallende kleur

Men verft de vensterbank vaak in een neutrale kleur, met name wit is een populaire optie. Toch is het zeker een goed idee om dit eens om te gooien. Je kunt juist voor een opvallende kleur kiezen, dit zal jouw kamer boosten! Daarnaast zal de richel voor het raam een heuse eyecatcher worden. Heb je toch liever dat jouw vensterbank een neutrale kleur heeft dan kun je het raamkozijn een hippe kleur geven. Koop hierna een paar accessoires in dezelfde kleur die je in de vensterbank plaatst.

Groen is altijd goed

Planten en bloemen zorgen voor minder inkijk in jouw woning, maar ze brengen bovendien kleur in huis. Natuurlijk moet je als je planten voor het raam wil plaatsen, rekening houden met het zonlicht wat binnenkomt door de ramen. De ene plant of bloem kan namelijk meer zonlicht aan dan de andere. Je kunt ervoor kiezen om een grote plant op de vensterbank te plaatsen, maar je kunt ook meerdere kleine planten in een cluster bij elkaar plaatsen. Gezellig!

Houd het simpel

Als je jouw vensterbank wilt designen dan is het aan te raden om het simpel te houden. Het is natuurlijk een kleine ruimte waar je spullen op kunt plaatsen, dus je hebt niet veel artikelen nodig om het te stylen. Het is een perfecte plaats om kleur toe te voegen aan jouw interieur, maar ‘keep it simple’. Houd hierbij rekening met het kleurpalet van jouw huis. In een vensterbank moet je zorgen voor grote elementen, anders gaat het er rommelig uit zien. Je kunt natuurlijk wel kleinere accessoires op jouw vensterbank plaatsen, maar plaats ze dan wel in groepjes.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)