Slaapproblemen oplossen

slaapproblemen oplossen

Slaapproblemen oplossen ? Praat me er niet van….ik heb heel wat nachten doorgebracht met plafonddienst. En enorm vaak het gevoel gehad dat niets helpt.

En dat gevoel heb ik eerlijk gezegd nog wel eens. In ieder geval heb ik geleerd, dat wat voor een ander werkt, voor mij niet hoeft te werken. Maar door het combineren van vele tips en trucs, lukt het me tegenwoordig beter om met het niet kunnen slapen om te gaan.

Slaapproblemen oplossen zonder medicatie.

Een tijdlang gebruikte ik melatonine, omdat ik dacht dat dat een heel onschuldig middeltje was.
Op een slecht moment, leerde ik dat dat niet het geval is, sterker nog, je kan er enorm slapeloos van worden. Ik wist al dat er landen zijn, waar je dat spul alleen op doktersvoorschrift kan krijgen. Dus ik dacht: ik neem het zekere voor het onzekere en laat het staan.

Oorzaken van slecht slapen

Ik weet niet hoe het met jullie is, mede slecht slapers, maar ik heb persoonlijk geen enkele reden nodig om wakker te liggen. Oké, zorgen helpen beslist, maar nodig zijn ze niet. Dat geldt ook voor zaken als lawaai op straat, vroeg fluitende vogels, storm die om het huis raast.
Als ergens iets in mij besloten heeft om niet te gaan slapen, dan slaap ik niet. Zo simpel is het.
Slaapproblemen oplossen doe je volgens mij niet door minder te piekeren…

De volgende avond

Ik ben echt opgehouden met de illusie te koesteren dat ik na een nacht slecht slapen, ik de volgende nacht heerlijk zal tukken. Staat nergens vastgelegd…Dus daar reken ik niet meer op, ik denk: we zien wel. Dat werkt vaak veel beter om mijn slaapproblemen op te lossen

Tips

 1. Het hele internet staat vol tips, om slaapproblemen op te lossen maar er staat nooit bij of dat een tip is die voor jou werkt….
  Het enige wat je kan doen, is zaken een paar weken uitproberen.
 2. Werk met variaties: zo kwam ik er achter dat geen koffie  ’ s avonds helemaal geen verschil maakt. Maar stoppen met koffie na de lunch wel! Dat beroemde ommetje voor je gaat slapen, dat doet mij niet zoveel, maar als ik om een uur of zeven ga lopen, helpt het wel. Nogmaals: voor mij. Jij moet uitzoeken wat voor jou werkt.
 3. Geen scherm. Inderdaad pc en telefoon schermen zijn dodelijk. Maar van een tv scherm heb ik totaal geen last. E reader mag zo mee naar bed…
 4. Alcohol: op een glaasje wijn, slaap ik heerlijk. Van drie kan ik ( het hoeft niet) na een paar uur wakker worden en mooi helemaal niet meer slapen…
 5. “Lekker slapen” het klinkt vast heel raar, maar elke avond zeg ik tegen mezelf: “ga maar lekker slapen en slaap lekker door”, zes van de zeven avonden werkt het…
 6. lees ook: massage en het geheugen van het lichaam
like Like
Like
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)