Elke maand je extra netto-inkomsten opzijzetten

beleggen

Beleggen, wel of niet? lees eens verder….

Werk je in loondienst? Waarschijnlijk heb je dit jaar alweer een of twee loonstrookjes ontvangen. Is je iets opgevallen ten opzichte van vorig jaar? Miljoenen werkenden krijgen sinds 1 januari 2020 een paar procent extra nettoloon. Voor veel mensen betekent dit 50 tot wel 100 euro netto per maand extra. Niet alleen mensen die in loondienst werken trouwens, maar ook ZZP’ers en andere ondernemers. Hoe komt dit, en wat kun je ermee doen?

Verlaging van de inkomstenbelasting

Als je netto iets meer loon ontvangt dan in 2019 of je hebt als ondernemer een lagere vooraanslag 2020 ontvangen, hebben de veranderingen in het belastingstelsel voor wat betreft de inkomstenbelasting ook voor jou gunstig uitgepakt. Ze waren vorig jaar al aangekondigd, maar nu pas zichtbaar bij de maandsalarissen en vooraanslag bij ondernemers. Om welke veranderingen het precies gaat? Ten eerste is het aantal belastingschijven dat toegepast wordt voor de berekening van de inkomstenbelasting teruggebracht naar twee. Daarnaast zijn een verhoging van de arbeidskorting en de algemene heffingskorting doorgevoerd. Hierdoor hoeven de meeste mensen minder inkomstenbelasting te betalen. En hierdoor houd je dus netto meer over!

Om hoeveel extra netto gaat het maandelijks?

Hoeveel je extra overhoudt hangt af van de hoogte van je salaris en je persoonlijke financiële situatie. Voor ondernemers kunnen de bedragen overigens verder uiteenlopen. De Tweede Kamer heeft laatst van het Ministerie van Sociale Zaken een overzicht ontvangen met daarin de netto salariseffecten. In de meeste gevallen gaat het om een plus van ongeveer 1,5 tot bijna twee procent.

Het Nibud heeft de effecten doorgerekend naar concrete bedragen, gespecificeerd naar type huishouden. Zo zou een alleenstaande met een salaris van 75.000 euro per maand 116 euro extra netto ontvangen. Een stel tweeverdieners zonder kinderen met 70.000 en 45.000 euro krijgen samen 208 euro netto extra. Een paar tweeverdieners met twee kinderen die 85.000 en 40.000 euro verdienen samen 217 euro netto extra. Een stel met een kind tot slot, waarvan een persoon als zelfstandige werkt en jaarlijks zichzelf 70.000 euro uitkeert, en de partner in loondienst werkt en 35.000 euro verdient, zou maandelijks zelfs samen 217 euro meer overhouden.

Reken jezelf niet té rijk

Ook in 2020 zijn de bedragen die je kwijt bent aan een aantal vaste lasten weer gestegen. Voorbeelden hiervan zijn de energielasten en je zorgverzekering. En daarnaast is ook net naar buiten gebracht dat de gemeentelijke belastingen dit jaar nog eens met gemiddeld 5,2 procent stijgen. Uit alle berekening is echter wel gebleken dat het grootste gedeelte van de werkenden door de lagere belastingen toch een duidelijke groei in koopkracht krijgt.

Wat te doen met deze maandelijkse bonus?

Als je niet oplet, zou dit extra geld zomaar toch weer iedere maand uitgegeven kunnen zijn. Omdat je jezelf eens wat vaker trakteert op een luxe koffie of wat vaker uit eten gaat. Of omdat je ongemerkt vaker of duurdere boodschappen gaat doen. Wil je het geld liever nuttiger inzetten? Je kunt het ook bewaren voor later en maandelijks automatisch laten beleggen.

start met periodiek beleggen

Het is niet voor iedereen gemakkelijk maandelijks geld over te houden. Maar nu hebben je maandelijkse inkomsten een klein sprongetje gemaakt. Maak hier goed gebruik van, en zet iedere maand een paar tientjes of meer opzij. Hiervan merk je nu eigenlijk niets in je portomonnee, maar het kan je later een mooi bedrag opleveren. Door nu te starten met periodiek beleggen bouw je zo met kleine stapjes toch een mooi geldbedrag op voor de toekomst.

Periodiek beleggen bij BinckBank

Periodiek beleggen houdt in dat je maandelijks een bedrag stort op een beleggingsrekening. Bij BinckBank gaat dit heel eenvoudig. Je kunt automatisch een bedrag laten storten, en dit bedrag wordt ook automatisch belegd. Er is geen grote investering nodig, want je kunt al periodiek beleggen vanaf 10 euro per maand. Doordat je maandelijks geld inlegt, kan je vermogen in de loop der tijd groeien tot een mooi geldbedrag.

Beleggen is mogelijk op diverse manieren. Wil je zelf beleggen, dan kun je opties kopen. Nog gemakkelijker – doordat je je niet met de koersen bezig hoeft te houden – is een van de beleggingsfondsen van Binck Fondsbeleggen te kiezen. Hierbij heb je overigens wel nog de keuze waarin je geld belegd wordt, bijvoorbeeld door te kiezen voor Duurzaam Beleggen bij Binck. Bij Binck Forward wordt je vermogen precies belegd volgens jouw wensen, om optimaal rendement te kunnen behalen. Je kunt zelf een tijdshorizon kiezen, en beslissen of er met meer of minder risico wordt belegd.

Bij BinckBank leggen ze al twintig jaar lang compleet de focus op beleggen. Er worden bewust geen andere financiële producten zoals hypotheken of leningen aangeboden. Ze roepen dan ook niet voor niets dat ze ‘Gek op Beleggen’ zijn. Dit heeft al 300.000 andere Nederlanders aangespoord te beleggen bij BinckBank. Wil jij ook je mooie salarisverhoging opzijzetten voor later? Start dan nog deze maand met beleggen bij BinckBank.

Beleggen kent risico’s, je inleg kan namelijk minder waard worden. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. Het werkelijke rendement is afhankelijk van de ontwikkelingen op de markten, de timing van stortingen en onttrekkingen, herbalancering van de portefeuille en aanpassingen van het risiconiveau.

lees ook : je huis upgraden in 5 stappen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)