7x waar we gelukkig van worden

gelukkig worden

gelukkig worden is helemaal niet zo moeilijk, bekijk onze voorbeelden wie weet weet jij er nog veel meer

Geluk is de kunst een boeket te maken van de bloemen waar je bij kunt. In een tijd van beperkingen zoek je geluk in kleine dingen. In zaken die heel gewoon zijn, misschien zelfs alledaags. Soms zelfs op zo’n manier dat je het je eigenlijk niet realiseert. Geluk, waar zit het allemaal in? 

 1. De eerste lentezon na een koude winter. Alleen al omdat we na een lange winter toe zijn aan een shot vitamine D, de vitamine die het gelukshormoon aanmaakt.
 2. Een onverwacht gelukje na het vinden van een goede aanbieding, in de koopjesbak. Of een website met goedkope babyluiers vinden, bijvoorbeeld. Altijd fijn als je je uitgaven kan beperken
 3. Een koud glas drinken in de zomer. Daar kun je zo aan toe zijn op een warme dag. Het kan een koud biertje zijn, maar soms is een glas heerlijk koud water al genoeg om heel gelukkig te worden.
 4. De geur van gras dat net gemaaid is. Een geur die we allemaal kennen en associëren met de zomer. Wist je dat ze deze geur zelfs in potjes stoppen? Olie, kaarsen of stokjes met versgemaaidgrasgeur!
 5. Wakker worden zonder wekker. Voor de meeste mensen is dat op zaterdagochtend. Na een week werken kun je, als je geluk hebt, slapen tot je uit jezelf wakker wordt. En dan dat luxe gevoel dat je er nog niet uit hoeft als je dat niet wil….
 6. Een onbedaarlijke lachbui. Hoe lang is het geleden dat je echt goed gelachen hebt? Van lachen wordt iedereen mooier. Maar lachen zorgt er ook voor dat er een geluksstof aangemaakt wordt. Van lachen word je niet alleen gelukkig, maar het werkt ook heel ontspannend.
 7. Op een onbewaakt ogenblik een compliment krijgen. Maar ook complimenten geven brengt je geluk. Zeg eens tegen iemand die rode trui haar zo mooi staat, dat zijn haar goed zit of dat die schoenen fenomenaal zijn. Je maakt er iemands dag mee.

lees ook eens: weg met die kalkoennek

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)