Zeg het met bloemen, maar wat zeg je eigenlijk?

zeg het met bloemen

Zeg het met bloemen, zeggen ze. Ik vroeg me af wat ik dan zeg en ging op onderzoek uit.

Aan bloemen worden allerhande betekenissen toegekend. Dat kan zowel over de kleur gaan, als over de bloem zelf. Ik leg uit wat kleur zegt en wat je met verschillende bloemen kan zeggen

zeg het met bloemen: op kleur

Witte bloemen, staan natuurlijk voor puur en rein en vul de rest maar in: onschuld en vroomheid en zuiverheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met witte bloemen zit je dus altijd goed .

Met gele bloemen kan je ook aankomen, gele bloemen staan voor energie, vreugde en vrolijkheid. En bijen zijn gek op gele bloemen.

Oranje bloemen zijn niet alleen goed als Nederland weer eens in het WK meedoet. Oranje bloemen zijn ene prima manier om beweging, sportiviteit en vitaliteit uit te drukken. Minder geschikt voor iemand die heel ziek is, dus….

Rood staat voor hartstocht, we weten allemaal wat een heer bedoelt als hij een dame tien rode rozen stuurt…
Maar misschien is die dame meer romantisch dan hartstochtelijk, dan heeft ze liever roze bloemen( mogen natuurlijk nog steeds rozen zijn..)

Paarse bloemen symboliseren waardigheid maar ook: pas op: rouw.
En blauwe bloemen symboliseren onschuld en eeuwigheid. Welke kleur had de mantel van Maria? Juist: blauw. I rest my case

wat zegt de individuele bloem?

Maar als je nu denkt: oké met de betekenis van deze kleuren in het achterhoofd stel ik wel even een leuk symbolisch boeketje samen en ga ik het eens zeggen met bloemen, pas dan toch even op.

Bloemen staan namelijk ook individueel symbool voor allerhande zaken en dan kan je flink fout zitten.

Kijk als je je vriendin wanneer ze voor 10 maanden naar een ver oord vertrekt een bosje vergeet-me-nietjes geeft, dan geef je precies wat je bedoelt te zeggen: blijf aan me denken, ook als je straks de meest bijzondere dingen mee maakt.

Geef jij gezellig een bosje goudsbloemen aan de buurvrouw, dan vertel je haar dat je jaloers op haar bent. Kan natuurlijk zo zijn, maar wil je dat ze dat weet?

Wanneer je iemand een azalea cadeau doet, geef je die persoon een waarschuwing. Vraag me niet waarvoor en waarom, dat kon ik op het hele wereld wijde web niet vinden. Ik heb dus besloten – voor de zekerheid – om nooit meer iemand een azalea te geven. Niet dat dat moeilijk is: ik had toch altijd al een hekel aan die planten

Chrysanten kan je iemand rustig geven: ze zeggen gewoon bedankt, nou dat is prima. persoonlijk vind ik het geen mooie bloemen, maar ze gaan lang mee. Dat is ook wat waard. Maar wees voorzichtig met aan wie je een dahlia geeft, want dan zeg je: voor altijd de jouwe. Moet je toch denk ik, wel bewust voor kiezen.

Trouwens als je ziet dat een man een vrouw een gardenia geeft, dan weet je het zeker: geheime liefde.

Zeg het met bloemen,ik zeg: pas op met wat je zegt

lees ook eens wat is jouw favoriete insect

like Like
Like
1
7 antwoorden
 1. Xiana
  Xiana zegt:

  Ik had hier inderdaad ook al eens wat van gelezen 😊. Het liefst krijg ik nog altijd rode of roze bloemen al kan een bosje witte rozen ook zeer elegant zijn. Denk dat het vooral een persoonlijke voorkeur is 😊.

  Beantwoorden
 2. Daisy de Vos Burchart
  Daisy de Vos Burchart zegt:

  Ik wist alleen van sommige culturen dat je moet oppassen.

  Hier kopen we gewoon wat we mooi vinden en kijken we niet zozeer naar de kleur.

  Beantwoorden
 3. Beauty By Bibi
  Beauty By Bibi zegt:

  Geel en wit vind ik altijd erg mooi! Ik heb nu een bos bloemen staan met allerlei kleuren. Wat een leuk artikel om te lezen dit! Fijn weekend!

  Beantwoorden
 4. Henk
  Henk zegt:

  Hmm, mijn criterium is altijd of ik bloemen mooi vind of niet om te geven, nu moet ik ook nog ever de diepere betekenis van die bloemen nadenken 😀

  Beantwoorden
 5. Georgina Lifestyle
  Georgina Lifestyle zegt:

  Wat een leuke weetjes! Kleuren zeggen meestal wel iets. Grappig is dat. Met bloemen denk ik niet aan de betekenis van de kleuren, ik kijk puur naar het uiterlijk.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)