Mijn reisgeluk met een oud camperbusje. door Maaike Duijn

camperbusje

In 2013 maakten we een roadtrip van Cairns naar Brisbane met een oud camperbusje.

Een geweldig avontuur. Sinds die tijd hadden we een grote droom: een oud campertje kopen en deze opknappen. En al was de zoekopdracht op Marktplaats meteen gemaakt, vele andere (verre) reisdromen kwamen tussendoor. 

En dan weet je het: we gaan een tweedehands campertje kopen!

Tot Corona roet in het eten gooide en alle reisplannen werden geannuleerd. Langzaam kwamen oude dromen weer boven. Bedenken welke reizen we nog wel zouden kunnen maken ondanks alle restricties. Want voor een reislustige als ik is het lastig om helemaal te stoppen met reizen. En plotseling schoot het me te binnen: dit is het moment om eindelijk dat oude campertje te kopen en op te knappen. Gelukkig hadden we de zoekopdracht nog op Marktplaats staan en konden we snel van start met de speurtocht naar een tweedehands camperbus.

De charme van een oud camperbusje

Waarom we graag een oud campertje wilden? Nee, we gaan niet voor nieuw, luxe en groot. De charme zit ‘m juist in het oude. Een funky kleurtje en een gezellige inrichting, die helemaal naar eigen smaak. Ja, daar moet je dan nog wel iets voor doen, maar dat is juist ook het leuke.

Van 50 tinten grijs naar een kleurenparadijs

Uiteindelijk vonden we op Marktplaats een Volkswagen T4-bus met Westfalia inrichting. Ik werd meteen verliefd op de Caribisch groene kleur. Maar hoe zou de camperbusje in het echt zijn? Tijdens de bezichtiging was het meteen starten en lopen, en ook de bodemplaat zag er prima uit. We keken door de roestplekken op de carrosserie heen: ‘Dat werken we wel weg’. En het bestaande camperinterieur bestaande uit 50 tinten grijs zagen we als mooie basis om het snel helemaal naar onze eigen smaak te maken.

3 weken om alles naar eigen smaak te maken

3 weken voor onze vakantie was het. Ik had gelukkig de tijd om 3 weken hard te werken, met de nodige hulp natuurlijk, om de binnenkant op te frissen. Schoonmaken was hard nodig. Verder hebben we alles geschuurd en gedemonteerd. Zo konden we alles schilderen, plakken en lakken. De praktische lichtwerende gordijnen werden van een leuk kantje voorzien en de vieze vloerbedekking vervingen we door een vinylvloertje met tegeltjesmotief. Wat werd ik gelukkig van het vrolijke eindresultaat!

Een roadtrip door Frankrijk

En zo was het interieur op tijd klaar voor onze vakantie. Maar waar naartoe? We besloten het erop te gokken en in augustus 2020 toch naar Frankrijk te gaan in plaats van in Nederland te blijven, onze reislust was te groot. En wat waren we blij met ons camperbusjeje. Terwijl om ons heen gebieden rood kleurden, hadden wij ons eigen huisje op wielen mee. Toen we besloten met spoed Saint Tropez te verlaten omdat het gebied ook op rood zou gaan, hoefden we alleen de luifel in te halen en de stoelen en tafel binnen te zetten. Oja, en het elektra los te koppelen en de levellers (waarmee je een camper waterpas zet) onder de banden vandaan te halen. Ja, als je met een campertje gaat reizen, dan gaat er een hele wereld voor je open. 

Er ging een camperwereld voor ons open

Zo installeerde ik apps op mijn telefoon om de leukste camperplaatsen te vinden. Helaas ontdekten we dat de meeste camperplaatsen in Frankrijk zelden meer dan een geasfalteerde parkeerplaats zijn. Waardoor we besloten toch liever op campings te staan. Met onze twee weken vakantie wilden we er graag volop van genieten. Al zouden we bij lange vakanties waarschijnlijk toch voor de veel goedkopere camperplaatsen gaan. Al vonden wij het voordeel van ons kleine camperbusje dat we juist ook op leuke plekjes op campings konden staan. Tussen de bomen of bij leuke riviertjes.

Op nog vele reisgelukjes met ons camperbusjes

Kortom: mijn reisgelukje is dat we juist nu een oud camperbusje hebben gekocht en opgeknapt. In de mooie nazomer konden we het ook niet laten om de camper mee te pakken voor wat leuke weekendjes weg. En ik weet zeker dat we hiermee ook in 2021 onze reisdromen laten uitkomen. De manier om het beste van deze vreemde situatie te maken! Het blijkt wel: waar een deur dichtgaat, gaat er een andere open. Al moeten we ook nog wat roestplekjes wegwerken bij die deuren.Wil je meer lezen over hoe we ons oude campertje hebben gepimpt, over onze camperreis door Frankrijk, of tips om zelf je tweedehands camperbus te kopen? Kijk dan op Reisgelukjes.

lees ook eens : De Camper of dat ene plekje voor je caravan

like Like
18 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Wat hebben jullie dat goed gedaan en er ook echt iets moois van gemaakt! Toch is het niet helemaal mijn ding (en dat hoeft ook niet natuurlijk). Ik heb mijn heil gevonden afgelopen (mid)week in een contactloos natuurhuisje in het bos. Dat was min of meer de eerste vakantie sinds corona in ons leven kwam. Ja, in de herfstvakantie vorig jaar gingen we een lang weekend naar Ameland, maar toen werd man ziek op de tweede dag en dat bleek corona te zijn…

  Beantwoorden
  • Maaike @Reisgelukjes
   Maaike @Reisgelukjes zegt:

   Oh, wat een pech dat je man Corona kreeg, nog wel op vakantie! Maar zo’n contactloos natuurhuisje klinkt ook fijn! Ik kan van veel verschillende dingen genieten.

   Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik zou het zelf te klein vinden, maar lijkt me inderdaad in deze corona tijden wel een ideaal middel om je snel te kunnen verplaatsen tijdens een vakantie.

  Beantwoorden
  • Maaike @Reisgelukjes
   Maaike @Reisgelukjes zegt:

   Ja, klein maar fijn… ik snap je wel. Het voordeel is dat deze camper op onze eigen oprit past, dus tijdens het seizoen lekker bij huis staat. En dat je ‘m op leuke plekjes kunt zetten om te parkeren of makkelijk in een dorpje tijdens een tussenstop.

   Beantwoorden
 3. Lindaschrijfth
  Lindaschrijfth zegt:

  Leuk om te lezen. Voor mij zo een camper te klein zijn. Maar ik kan me goed voorstellen dat je op deze manier geniet van je vrijheid.

  Beantwoorden
  • Maaike @Reisgelukjes
   Maaike @Reisgelukjes zegt:

   Dat snap ik wel hoor Linda! Maar zo’n kleine camper heeft z’n voordelen. Qua parkeren bijvoorbeeld. Maar ook tijdens het rijden van kleine (berg)weggetjes. Dat geeft zeker meer vrijheid.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)