De sneeuw is weg, tijd voor witte sneakers!

witte sneakers

Over sneeuw, voorjaar en witte sneakers!

Even, heel even, leek het wel echt winter! Een dik pak sneeuw, bevroren sloten, mensen in rijen voor de ijzerhandels om hun schaatsen te laten slijpen. Sleetjes die uit het ver wegge hoekje op zolder tevoorschijn werden getoverd. En natuurlijk de immer weerkerende vraag: krijgen we een Elfstedentocht?
Redelijk onzinnig natuurlijk, zelfs als koning Winter het mogelijk had gemaakt, dan nog maakte Boze Tovenaar Corona het dit jaar onhaalbaar. Maar dat alles drukte de pret niet. En ach het is een vraag die er gewoon bijhoort. Vrolijk ging men massaal het ijs op.

Mijn ijspret…

 Men dus, begrijp me goed ikke dus niet. Ik vind sneeuw en ijs leuk door het raam. Aan de binnenkant. Niet buiten. Als ik denk aan buiten en wit, denk ik aan witte sneakers. Hagelwitte sneakers.  Zonder versieringen, geen gekleurde logo’s of symbolen. En zeer zeker geen gekke veters.
Puur en maagdelijk wit, als sneeuwklokjes die boven de zwarte aarde bungelen.

Witte sneakers

Dat hele mooie frisse wit, dat ongerepte, dat geeft zo’n enorm lekker “het voorjaar komt eraan” gevoel.
Dat idee van: “ik kan alles aan en kom maar op! Jongens, meiden, het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, we gaan naar buiten!!”

voorjaar = witte sneakers

Ik koop mijn schoenen –en dus ook mijn witte sneakers – graag bij tamaris. Dat is een heel prettig merk ontdekte ik een paar jaar geleden. Niet erg duur (vind ik altijd fijn) maar kwalitatief wel goed. ( dat is nog fijner). Een goede prijs-kwaliteit verhouding is toch wel het eerste waar we naar kijken,bij kleding en schoenen kopen, is het niet.  De ontwerpen van tamaris  spreken aan: het is eenvoudig en stijlvol. “ Eenvoud is het kenmerk van het ware”, zei mijn moeder. Dat vond ik als puber natuurlijk reuze flauwekul,toen deed ik natuurlijk graag uitbundig, maar eigenlijk, had ze gelijk!

Sommige vrouwen kopen bij voorkeur geen witte sneakers omdat wit nu eenmaal makkelijk vuil wordt. Of beter gezegd: omdat je op wit goed vuil kan zien. ( Bruine schoenen worden natuurlijk net zo vies) Echter, er zijn tal van oma-trucjes om ze weer schoon te krijgen: opwrijven met witte azijn, vlekken weg boenen met tandpasta, wassen met een milde shampoo, om er maar een paar te noemen.
Dus..laat je niet door angst voor vlekken weerhouden. De sneakers van de kinderen gooide ik gewoon in de wasmachine.Hetzelfde deed ik met een paar sneakers die ik voor €5,00 in de supermarché in Frankrijk had gescoord. Meestal ging dat wel goed. Maar  de eerlijkheid gebied me te zeggen, dat ik het nooit met mijn eigen dure witte sneakers heb geprobeerd. Daar boende ik wel een half uurtje op. Tot nu toe altijd met succes.
Mocht jij nu de ultieme tip hebben om witte sneakers weer wit te toveren, dan vind ik het wel leuk als je die hieronder post.
En verder zou ik zeggen: trek je sneakers aan een gaan!

lees ook eens iets over cyberstalking en jezelf beschermen of 5 x altijd goed cadeau’s

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)