De camper

camper

In het voorseizoen met je caravan op de camping. En dan rijdt een camper het terrein op..

Het was al weer zes uur, maar het was nog steeds lekker warm buiten. Dat was wel iets om op te letten, als je in het voorseizoen gaat kamperen.
In het voorseizoen kamperen had veel voordelen. Het is altijd rustig. En de plek waar je met de caravan staat, is de helft goedkoper. Om nu voor precies dezelfde plek het dubbele te betalen, alleen maar omdat je er in  juni stond in plaats van in mei…Zonde geld noemde hij het. En dat was het ook.

Hij leunde tevreden achterover in zijn campingstoel. Het kas-vakantie-boekje bijgewerkt, de kruiswoordpuzzel uit de krant opgelost. Genietend van de zonnestralen  en de stilte deed hij even helemaal niks.

Uit de kleine caravan steeg de geur van eten op. Nel stond lekker te koken. Ze hadden vanmorgen voor een paar dagen boodschappen gedaan, in de grote stad wat verderop.
Hier in het dorp had je alleen die dure buurtsuper. In de stad verderop had je een Aldi en een Lidl. En dan had je ook direct een leuk uitstapje. Na de boodschappen nog even door het stadje wandelen… Dat zijn toch altijd gezellige dingen.

De buurman kwam de camping oprijden. Hij draaide zijn camper soepeltjes op de plek naast hen.
De autodeuren zwaaiden open,  de deur van de camper ging open en het tuin ameublement  werd buiten gezet.
De kat zwaaide met haar grote pluimstaart en ging toen met grote waardigheid op de drempel zitten.

Een kat mee met vakantie: hij had er nog nooit van gehoord en hij had toch heel wat gezien. Misschien niet van de wereld, maar zeker van kamperend Nederland.

Verder waren het geen kwaaie mensen hoor, ze hadden gisteravond heel gezellig gebabbeld, onder het genot van de fles wijn die de buren op tafel hadden gezet.

“Pak jij even de borden en het bestek ? ” , riep Nel. “Tuurlijk! ”, antwoordde hij  en spreidde de placemats uit, legde borden en bestek neer, schonk het water in een karaf. Nel zette een pan chili con carne op tafel. Het rook geweldig. Nel kon uit niks nog de lekkerste maaltijden maken. Dat was beslist een gave van haar.

“Weet je”, begon Nel, toen ze aan tafel zaten “zo’n camper …” “is belachelijk duur”, vulde hij ongevraagd aan. Ze werd stil. Knikte. Hij wist dat hij nu niks meer moest zeggen. “Voor wat je ervoor hebt”, kon hij niet nalaten er aan toe te voegen.

De volgende morgen reden de buren de camping af. Ze zwaaiden vrolijk vanuit de raampjes van hun camper. Toen hun achterlichtjes door de poort verdwenen, pakte hij zijn tablet en tikte de naam van de camper in. Wat kostte zo’n ding nu eigenlijk??

lees ook De mens is een gewoontedier

like Like
14 antwoorden
 1. Janet | thatonetime
  Janet | thatonetime zegt:

  Haha leuk geschreven. Het gras is bij de buren altijd groener. Een camper lijkt me overigens fantastisch! Ik zie mezelf al rondtuffen met zo’n ding.

  Beantwoorden
 2. Leslie
  Leslie zegt:

  Heel leuk geschreven.

  Wij willen binnenkort ook eens op reis met een camper. Zal wel een gehuurde worden, denk ik, want als je de prijzen ziet … Zelfs tweedehands is het bijna zo duur als een klein huis LOL

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)