Maak kennis met Caroline Admiraal van Admiraal Osteopathie

caroline admiraal

Ik maak kennis met Caroline Admiraal via Kootje van Coachkracht. Iedere vrouw met een eigen bedrijf, waar ik over schrijf, draagt het volgende interview aan. En zo kom ik bij beroepen die razend interessant zijn en waar ik eigenlijk helemaal niks van weet…

over Caroline Admiraal

Wanneer ik praat met Caroline Admiraal, valt haar enorme nieuwsgierigheid op. Haar gedreven  zoektocht om te begrijpen hoe de mens in elkaar zit, en hoe je als hulpverlener een mens kan bijstaan.

Nieuwsgierigheid naar het menselijk lichaam.


Caroline begint haar carrière als fysiotherapeute. Ze werkt niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Zwitserland. ( Zwitserland is ook de plaats waar zij Kootje ontmoet )
Na twintig jaar in de fysiotherapie gewerkt te hebben, is haar nieuwsgierigheid naar de werking van het menselijk lichaam nog lang niet gestild, maar stelt ze zich wel de vraag of zij met fysiotherapie een goed antwoord kan geven op hulpvragen. “Ik zag ”, zegt ze, ”teveel telkens dezelfde klachten terug komen.” En ze werd steeds nieuwsgieriger of er niet meer en andere antwoorden waren dan die de fysiotherapie geeft.

Caroline Kardinaal

Nieuwsgierigheid naar de oorzaak van de klacht.

Caroline komt in contact met de GDS-methode en besluit de opleiding hierin te volgen: 4 jaar scholing naast je normale werk: het is echt wel een stap.
De GDS-methode is ontwikkeld door Godelieve Dennis Struyf. In deze zienswijze worden je karakter en je verworven eigenschappen, gekoppeld aan het gebruik van je lichaam. Men noemt het ook: Spierkettingen.
Als eenvoudig voorbeeld geeft Caroline aan: wanneer je stoer bent, gebruik je je lichaam anders dan wanneer je verlegen bent. Hier kan ik me onmiddellijk van alles bij voorstellen. En de manier waarop je je lichaam gebruikt, bepaalt onder andere welke klachten zich bij je openbaren.

Caroline Kardinaal

Nieuwsgierigheid naar samenhang lichaam en geest.

De opleiding Spierkettingen leert Caroline veel, maar haar nieuwsgierigheid, houdt daar niet op.
Een mens, zo redeneert ze, is meer dan een bewegingsapparaat. En zo besluit ze twee jaar na haar opleiding GDS-methode, de opleiding osteopathie te volgen. Het bekijken van de gehele mens dus botten, spieren, weefsels en organen en het centraal zeuwstelsel, om te achterhalen waar de bron van de klacht zit. En die met zachte handgrepen en respect voor het lichaam te herstellen.

Caroline Kardinaal

De sprong in het diepe:

Wanneer Caroline klaar is met haar opleiding , werkt ze een tijd als  co-therapeut osteopathie op het IMC in Amsterdam. En dan komt het moment dat ze overstapt van fysiotherapie naar een praktijk als osteopaat.
Fysiotherapie wordt door de verzekering vergoed, osteopathie slechts ten dele of zelfs helemaal niet. En die overstap is dus best spannend. Want hoezeer we ook allemaal van ons werk houden: we kunnen niet van de lucht leven. De overstap was natuurlijk spannend, maar zoals Caroline zegt: wanneer je gelooft in jezelf en wat je doet, dan komt het goed. En dat was ook zo.

De niet aflatende nieuwsgierigheid naar meer:

Caroline blijft zich ontwikkelen, inmiddels volgde ze een opleiding Kinderosteopathie. Biodynamische Osteopathie en een cursus biodynamische aspecten binnen de kinderosteopathie.

In mijn gesprek met Caroline Admiraal leer ik veel over de samenhang van anatomie, chemie en psychologie. Het  is werkelijk leuk om haar te horen vertellen over al die aspecten van ons mens zijn. En hoe we er goed aan doen,om steeds weer op zoek te gaan naar dat wat bij ons past. En daarmee zo dicht mogelijk komen bij onze gezondheid.

Caroline Admiraal

Tenslotte:

Osteopaat is  geen beschermd beroep. Iedereen kan een bordje aan de deur hangen met OSTEOPAAT.
Wanneer je een osteopaat zoekt, let dan goed op. En kijk of de osteopaat van je keuze D.O- MRO in zijn haar titel voert.. ook als je met een baby of kind naar een osteopaat gaat, controleer altijd even of de opleiding is gevolgd.

lees ook eens: het is nooit grappig

like Like
LoveLike
3
1 antwoord
  1. Peter
    Peter zegt:

    Ik ken eenzelfde voor en achternaam van de Chr. Scholengemeenschap Melanchthon. Zij had toen zwart haar en kwam uit Schiebroek met een zusje.
    Sowieso een mooi nieuwjaar gewenst!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)