Het is gewoon nooit grappig

grappig

Ik schrijf blogs en ik lees blogs. Blogs in alle soorten en maten en over alle mogelijke en gelukkig vaak ook onmogelijke onderwerpen. Ik lees serieuze blogs en ik lees informatieve blogs. En af en toe lees ik een grappig blog

een grappig blog…

Grappige blogs lees ik met extra veel belangstelling, het is namelijk helemaal nog niet zo gemakkelijk een goed grappig blog te schrijven. Ik bedoel te zeggen: het goed schrijven van een grappig blog is niet zo eenvoudig. Ga maar na: soms maak je iets heel erg komisch mee en dat wil je dan thuis vertellen. Jij vertelt je verhaal, je schiet alweer in de lach en…je ziet gezichten met een groot vraagteken tegenover je. Ze stralen maar een ding uit: waar is de grap ??

een grap vraagt afstand

Gelukkig kunnen vele van mijn collega schrijvers prima een goede grap uit de doeken doen.
Zeker moeders kunnen hilarisch vertellen over hun eigenwijze, lastige dwarse kinderen.
En hoe zij daar – niet – mee om kunnen gaan. Grappig zijn vereist enige zelfspot: je moet bereid zijn toe te geven dat je feilbaar bent.

Ook reisbloggers en bloggers die huishoudtips schrijven en veel andere genres kunnen heel leuk uit de hoek komen.
Er is echter een  genre in bloggersland waar het me nog nooit gebeurd is dat ik het een grappig blog vond. De make-up bloggers.

grappig

grondig, heel grondig

Met grote verbazing lees ik  keer op keer verhalen over kleurenpaletten, oogschaduw, blush en foundations. Over bronzer en beauty fluid en oogpotloden. Ik lees over wenkbrauwpoeder en een lippotlood en o ja….ook nog over concealers.De ene keer kost het make-up gebeuren een paar euro, de andere keer een paar tientjes en een enkele keer zelfs meer dan  dat. De prijzen bij  de make-up, zijn soms allesbehalve grappig…

De meeste make-up blogsters  hebben een bewonderenswaardige  ijver waarmee ze al die spullen niet alleen uittesten maar er uitgebreid over berichten en het  voorzien van foto’s die ze zelf ( van zichzelf ) maken . Echt wat grondigheid aangaat is er geen genre wat de make-up blog kan evenaren.

Maar grappig is het nooit. Het is altijd zeer serieus. En dat snap ik niet: make-uppen, dat doe je toch voor de lol?

lees ook eens : nagels lakken en namen opschrijven van Ingrid Verbakel

like Like
LikeHa Ha
2
3 antwoorden
 1. Zarina
  Zarina zegt:

  Wat een interessante ontdekking! Ik lees niet veel make-upblogs, meestal alleen om praktische informatie te vinden, maar herken wel je punt hierin. Mijn voorkeur voor blogs gaan de laatste tijd ook meer uit naar eerlijke verhalen en ja, dat betekent dat er regelmatig iets anders verloopt dan verwacht. Ook op mijn eigen blog heb ik daarom een sectie met reisflaters opgenomen. Maar het is zoals je zegt een kunst om het voor iedereen grappig te maken!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)