Maak kennis met Kootje van Coachkracht

kootje van coachkracht

Maak kennis met Kootje van Coachkracht

Kootje leer ik kennen door Karin Faber van IXO vormgeving, ze is blij verrast wanneer ze de uitnodiging krijgt en gaat er , na even nagedacht te hebben, graag op  in.

De naam van haar bedrijf, vertelt wat ze doet: ze is een coach, en wat voor een. Ze richt zich op werkgerelateerde vragen zoals
loopbaan- en zingevingsvragen, preventief ziekteverzuim, re-
integratie, herstel na ziekte , persoonlijk empowerment

Bij het bekijken van haar website, valt me op hoeveel technieken en methodes zij tot haar beschikking heeft. De toevoeging Kracht aan coaching vind ik goed gevonden. Niet alleen kan een goede coach je als mens heel veel kracht geven, Kootje is ook een heel krachtige vrouw. ( Al denk ik, dat zij zelf veel te bescheiden is om dat te zeggen…)

De kracht om naar het buitenland te gaan

Toen ze 17 was, wilde ze graag naar het buitenland: als au pair naar Parijs ! En dan Frans leren en door Parijs zwieren. Haar ouders vonden het een minder goed idee… ( grappig genoeg verging het mij net zo…)
Maar toen ze 22 was en haar diploma ergotherapeut had, hield niks haar tegen en ging ze twee jaar in Zwitserland werken. Daar zette ze “even” samen met een andere Nederlandse een afdeling ergo therapie op. Zoals jullie weten is Zwitserland 3-talig. En voor het gemak werd er ook veel Engels gesproken.
Ze deed dat dus in 4 talen…

De kracht om je eigen bedrijf te beginnen.

Na Zwitserland werkte ze 10 jaar in verschillende revalidatiecentra, waar ze mensen behandelde met neuropsychologische problemen. Meer en meer raakte ze geïnteresseerd in wat zij zelf zo mooi noemt: de mens achter de klacht. En langzaam maar zeker, werden de vrij cognitieve aanpak en de vele protocollen binnen het revalidatiecentrum haar te benauwend.

Vervolgens heeft ze 14 jaar met veel plezier bij een landelijk re-integratie bedrijf gewerkt als re- integratiedeskundige/coach en marketingmanager. Na 25 jaar loondienst wilde ze voor zelfstandigheid gaan.

Een eigen bedrijf , was al heel lang een droomwens en Kootje nam de sprong.

kootje van coachkracht

De kracht om een droom waar te maken.

“Wees niet bang”, zou Kootje tegen alle vrouwen willen zeggen die een bedrijf willen beginnen. “Durf te gaan staan voor wat je wil en neem jezelf serieus.”
Wanneer je je droom wil waarmaken, moet je wel nadenken. En dat deed Kootje dan ook. Ze ze bestuurde heel grondig haar financiële situatie: hoe lang kan ik zonder inkomen. Ze bouwde een website, ze werkte aan haar contacten, liet visite kaartjes drukken. Kortom ze deed al die dingen die je moet doen om je praktijk op poten te zetten. Na drie maanden was ze klaar. Na 4 maanden meldde de eerste klant zich, en vanaf dat moment loopt haar praktijk. En kan zij daar van bestaan.
We praten samen nog even door over de lastige kanten van het ondernemer zijn: de wekelijkse boekhouding, koude aquisitie, de belastingaangifte. In het begin had zij – net als veel vrouwen die voor zich zelf beginnen – ook moeite met het bepalen van de prijzen voor haar diensten. Na een jaar was ze daar overheen. Een mooi voorbeeld van ” durf te gaan staan voor wat je wil “

kootje van coachkracht

De kracht van de natuur.

Kootje is een coach die je graag mee neemt de natuur in. Bewegen in de frisse lucht is altijd fijn. Een reactie van veel van haar cliënten is dan ook: “ik was vergeten hoe fijn het is, om gewoon te wandelen” Natuurlijk gaat het niet alleen om de beweging en frisse lucht. In haar coaching gebruikt ze de natuur vaak als metafoor: wat kun jij van wat er hier buiten gebeurt, leren om je eigen leven vorm te geven? Zo praten wij een tijd over het ”tuintje van de toekomst”, zo’n boeiend gesprek dat ik bijna vergeet dat ik een interview doe!


De kracht van het lopen

Kootje wandelt niet alleen met haar cliënten. Wanneer ik haar spreek is ze net terug van een wandeling van Bologna naar Florence: ze loopt de via degli dei.  De weg der goden.
Ik ben ook lange afstandloper, ik ben direct jaloers. Maar of ik 7 dagen kan lopen in stijgend en dalen gebied, met een rugzak van 9 kilo?? Ik betwijfel het eerlijk gezegd…

En dan – hoe jammer ik het ook vind, eindigt mijn gesprek met Kootje van Coachkracht

kootje van coachkracht
like Like
Love
3
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)